Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ LOKE

Skjern je tražio 220 000 eura da povuče tužbu

Frank Loke
Antonio Bronić
01.10.2009.
u 16:14

Arbitražni sud Europskog rukometnog saveza kaznio je Norvežanina Franka Lokea s devet mjeseci zabrane igranja za klub u međunarodnim natjecanjima, što znači u Ligi prvaka, zbog toga jer je potpisao ugovore s Croatia osiguranjem i danskim Skjernom.

Ujedno je potvrdio da je Lokeova registracija za hrvatskog prvaka valjana.

Loke je prevaren
Zagrebaši se ne mire s takvom odlukom, već su se, kao i igrač, žalili drugostupanjskom tijelu EHF-a i zatražili da se izvršenje kazne odgodi do konačne odluke.

Klupski čelnici otkrili su i da je Skjern od njih tražio 220 tisuća eura da odustane od tužbe, a triput je i od Lokea tražio svote od 80 do 150 tisuća eura. Takav je potez Danaca ocijenjen kao ucjena na koju se, naravno, nije pristalo.

Ne promijeni li se odluka Arbitražnog suda, najavio je direktor kluba Bartol Kaleb, Zagreb će od EHF-a, danskog saveza i Skjerna sudskim putem, uz angažiranje inozemnih odvjetnika, tražiti da mu nadoknade štetu od 1 do 1,2 milijuna eura. U toj su svoti Lokeov bruto ugovor za sezonu 2009./10. i šteta proizašla zbog toga jer je klub doveden u situaciju da ne može realizirati ovogodišnji projekt u koji je uložio oko četiri milijuna eura.

Kaleb tvrdi da je Loke prevaren, da su ljudi u Skjernu znali da je s Croatia osiguranjem već potpisao ugovor uvjetovan liječničkim pregledom te da su mu rekli kako s njihovim klubom potpisuje predugovor, a zapravo je bila riječ o ugovoru.

U petak u Norvešku
Pa ipak, nedvojbeno je da je i Norvežanin pogriješio, da nije smio potpisati za dva kluba. Ostaje pitanje je li trebao biti kažnjen samo novčano, jer ovako je sankcioniran i klub. A vrlo je nelogično da se kazna odnosi samo na Ligu prvaka, a ne i na nacionalno prvenstvo i reprezentaciju. Možda i zato što je predsjednik EHF-a – Norvežanin.

Iznenađujuća kazna stigla je i u nezgodan čas, samo tri dana prije prve utakmice u Ligi prvaka. Zagrebaši danas putuju u Norvešku gdje ih u subotu u Ligi prvaka čeka Fyllingen. Na put će i Loke jer u klubu vjeruju da će njihov zahtjev za odgodu kazne biti prihvaćen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije