Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIONALNA HRVATSKA

Skidamo kapu Hrvatima, mi možemo nešto naučiti iz ovoga

Franko Jelovčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.01.2014.
u 09:42

– Jako dobro poznajemo Češku, igrali smo s njima. Imaju dobre pojedince, dobra su momčad, igraju na velikim natjecanjima, no mislim da smo bolji i da s pravim pristupom možemo proći u četvrtfinale – rekao je Jelovčić.

Hrvatska je uspješno otvorila Europsko prvenstvo u futsalu, koje se održava u Belgiji. U prvom kolu napravili smo senzaciju i remizirali 3:3 s aktualnim europskim prvacima Španjolcima.

– Što bih rekao nakon ovoga? Nadali smo se – rekao je Franko Jelovčić, jedan od strijelaca za Hrvatsku, pa dodao:

– Na početku utakmice vidjeli smo da možemo igrati s njima, da nisu takav bauk. Imali smo taj težak poraz u kvalifikacijama u Španjolskoj i on nas je dodatno pripremio da sada budemo još bolji. Super je osjećaj odigrati ovako protiv Španjolske, koja je definitivno najbolja momčad u Europi.

Hrvatsku u petak čeka novi ispit, Češka. Pobjeda nas vodi u četvrtfinale i na mogući dvoboj sa Slovencima, koji su također kreirali senzaciju u prvom kolu i sa 3:2 pobijedili Talijane.

– Nadam se da ćemo protiv Češke potvrditi ovu dobru igru i kako možemo proći u četvrtfinale. Jako dobro poznajemo Češku, igrali smo s njima. Imaju dobre pojedince, dobra su momčad, igraju na velikim natjecanjima, no mislim da smo bolji i kako s pravim pristupom možemo proći u četvrtfinale – rekao je Jelovčić, prenose službene stranice HNS-a.

Za dobar nastup Hrvatske pohvale su stigle i sa španjolske strane.

– Nismo iznenađeni. Nismo mislili da ćemo odigrati neriješeno, ali znali smo da će biti izjednačen susret. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro u obrani, to smo ispravili u nastavku, ali nismo uspjeli zadržati vodstvo. Moramo skinuti kapu Hrvatima, odigrali su jako dobro. Igrali su izravno u prvom dijelu i dobro kontrolirali utakmicu u tom periodu – rekao je španjolski izbornik Jose Venancio Lopez, dok je igrač Torras dodao:

– Ovako zna biti na otvaranjima velikih natjecanja. Hrvatska je igrala u svom stilu i startala je vrlo snažno. Mi nismo ušli u svoj ritam i igrali smo sporo. Imali smo više posjeda, ali Hrvatska je imala dobre šanse. U drugom dijelu igrali smo bolje, ali su izjednačili s letećim vratarom. Ovo nam može pomoći, možemo naučiti iz ovoga što se dogodilo – zaključio je Torras.

>> 'Kakav je osjećaj? Plakao sam kao malo dijete da budem iskren'
>> Hrvatska senzacionalno uzela bod protiv europskog prvaka Španjolske

Komentara 1

Avatar ludi kekec
ludi kekec
10:19 30.01.2014.

e jakog natjecanja... sljedeće će valjda biti pikulanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije