Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONICE i milijuni

Skandal na Otoku! Kapetan Arsenala pod istragom za namještanje utakmica

Leeds United v Arsenal - Premier League - Elland Road
Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
18.06.2022.
u 16:39

Najrecentniji slučaj slične prirode, u kojem je igrač na kraju bio i kažnjen, je onaj Bradleya Wooda iz Lincoln Cityja koji je zbog vrlo slične situacije i namjernog žutog kartona kažnjen sa šest godina neigranja nogometa

Kapetan Arsenala i švicarske nogometne reprezentacije Granit Xhaka je i pod službenom istragom za namještanje utakmica, potvrdila je tamošnja Nacionalna kriminalistička agencija (NCA). 

Xhaka je pod istragom zbog utakmice 18. kola engleske Premier lige u kojoj su se susreli Arsenal i Leeds. Naime, Švicarac je na tom susretu u 86. minuti pri rezultatu 4:1 za Arsenal pola minute nekarakteristično oklijevao pri izvođenju slobodnog udarca. Bilo je to jako neuobičajeno jer je Xhaka imao nekoliko slobodnih suigrača do sebe. 

Sudac Andre Mariner mu je zbog toga pokazao žuti karton, a jedna kladioničarska uplata učinila je ovu situaciju još neobičnijom. Naime, tijekom utakmice zabilježena je uplata od 65.000 funti da će Xhaka dobiti žuti karton, a budući da je ta oklada prošla, kladioničar koji se na to kladio osvojio je enormnih 250.000 funti.

Najrecentniji slučaj slične prirode, u kojem je igrač na kraju bio i kažnjen, je onaj Bradleya Wooda iz Lincoln Cityja koji je zbog vrlo slične situacije i namjernog žutog kartona kažnjen sa šest godina neigranja nogometa. Budući da je ovaj slučaj veći, Xhaku će u slučaju krivnje vjerojatno čekati još i veća kazna.

Komentara 1

DU
Deleted user
19:06 18.06.2022.

Lopov opstaje uvijek lopov. Meni je jako zalosno da jedan igrac Arsenala koji dobija barem 250.000 eura mjesecno za nogometne usluge i jos mu to nije dovoljno a jedan prosjecan hrvatski radnik u Hrvatskoj treba raditi barem dvadeset godina zaa isti ishod. A jos se neki bune sto ima lopova kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije