Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNA SEZONA

Sjajni veznjak Rijeke drugi je asistent Europe! Iza sebe je ostavio brojna velika imena

Lokomotiva i Rijeka sastali se u 14. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
31.03.2024.
u 15:02

Rođeni Našičanin je ove sezone upisao 23 nastupa uz učinak od dva pogotka i 13 asistencija. Prije prelaska iz Gorice u Rijeku bio je na radaru Dinama, a uskoro bi mogao početi gledati i prema inozemstvu

Otkako je Željko Sopić preuzeo klupu Rijeke klub s Kvarnera igra sjajno. Trenutno sa 62 boda sjede na vrhu prvenstvene ljestvice. Imaju pet bodova prednosti pred drugoplasiranim Dinamom i sedam više od trećeplasiranog Hajduka. Zajedno s trenerom sjajno rade i brojni igrači. Među njima moguće je istaknuti veznjaka i krilo, Tonija Fruka (23). Prošle sezone je talentiranog mladog igrača vodio u Gorici. Jedino što mu je znalo na put bile su ozljede koje bi mu narušile kontinuitet igre.

Prije no što je došao u Rijeku, postojala je mogućnost transfera u Dinamo. Tadašnji trener plavih, Igor Bišćan, također je vidio potencijal 23-godišnjeg veznjaka. Međutim, Sergej Jakirović, tada još na klupi Rijeke, uspio je dovući mladog igrača na obalu.

VIDEO Splitskom rivom orile se Dinamove pjesme. Navijači i prolaznici u šoku

"Nije tajna da je Dinamo u početku bio u prednosti da me dovede. Međutim, zakomplicirali su se pregovori Dinama i Fiorentine oko otkupa. Potom se javio Sergej Jakirović. Bio sam tih dana na Euru U-21. Baš sam na prvenstvu prelomio, rekao menadžeru da želim na Kvarner. Ne znam zašto, nešto me vuklo u Rijeku i nisam pogriješio", rekao je za 24 sata.

VEZANI ČLANCI:

Rođeni Našičanin je ove sezone upisao 23 nastupa uz učinak od dva pogotka i 13 asistencija. Ta ga brojka, prema podacima SofaScorea, čini drugim asistentom asistentom Europe. Švicarsko-španjolski nogometaš Cameron Puertas je za belgijski Royal Union Saint-Gilloise upisao 14 asistencija u prvenstvenim utakmicama. Bivši igrač Osijeka, Haris Hajradinović je upisao 13 asistencija za tursku Kasimpasu. Iza njih su brojne zvijezde europskih velikana, a Fruk je već došao na rad najvećih europskih klubova.

GALERIJA Ovo je popis najskupljih hrvatskih igrača. Jednom vatrenom cijena je drastično skočila

Lokomotiva i Rijeka sastali se u 14. kolu SuperSport HNL-a
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije