Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC

Sjajni Mighty Mouse obranom naslova izjednačio rekord

Demetrious Johnson
Fight Site
16.04.2017.
u 10:13

Aljamain Sterling napokon je odradio predstavio koja potvrđuje njegov talent te je upisao pobjedu nad Augustom Mendesom

Demetrious Johnson je jednostavno nevjerojatan! Način na koji je savladao Wilsona Reisa je još jedan u nizu dokaza kako se ovakav borac vjerojatno nikada ranije nije pojavio, rekao je Fight SiteMighty Mouse je jednostavno gotovo savršen u svakom aspektu borbe. I Wilson Reis nije imao apsolutno nikakve šanse te je svih 14 minuta i pedesetak sekundi ovo bila jednosmjerna ulica na čijem se kraju nalazio pojas za desetu obranu naslova u nizu. Johnson je zapravo ovu borbu puno više sličio Reisovom timskom kolegi Dominicku Cruzu nego svom uobičajenom načinu borbe, no čini se da Cruz nije dobro pripremio Wilsona za tako nešto. Reis je znao da je njegova šansa na podu, no do nje nije došao, odnosno u borbi su na podu završili tek kada je Reis već bio vidno oštećen i izmoren. Bilo je to na kraju druge runde, kada je jedva izdržao kanonadu udaraca i ušao u treću rundu.

Treću rundu Reis ipak nije uspio završiti. Johnson se doslovno poigravao s njim sve do zadnje minute, kada još jednom odvodi borbu na pod, dolazi u gornju poziciju gdje nanosi štetu, a onda radi tranziciju na polugu na ruci te prisiljava Reisa na tapkanje po prvi put u njegovoj MMA karijeri. Jednostavno nema pravog opisa za objasniti ono što radi neupitno najbolji borac svijeta u ovom trenutku, a možda i u MMA povijesti. Zapravo, velika je šteta da fanovi to više ne cijene, jer ono što radi Demetrious Johnson je MMA umjetnost.

Jednostavno briljantna bila je Rose Namajunas. U situaciji gdje se očekivala izjednačena i neizvjesna borba, ona je potvrdila svoj nevjerojatan talent te je uvjerljivo savladala Michelle Waterson, koju su mnogi vidjeli kao iduću izazivačicu prvakinje. No, nešto se pitalo i “Thug Rose”, koja sada preuzima njeno mjesto i može se s pravom nadati svojoj drugoj borbi za titulu prvakinje. A sve je krenulo vrlo slično kao borba Waterson i Paige VanZant. Michelle je na samom početku borbe izvela judo bacanje kojim se pokušala dovesti do giljotine, no Namajunas se sjajno snalazi te odmah nakon pada djelomično kontrolira leđa. Nakon nekog vremena se izvlači iz giljotine i dolazi do pozicije u kojoj ona kontrolira situaciju gotovo do kraja runde. U posljednjoj minuti uspjela je doći do gornje pozicije iz koje slijedi kratka kanonada udaraca, no ne dovoljna da već tada dođe do prekida.

Druga runda donijela je još bolju Namajunas. Zapravo, Waterson je počela izgledati sve opuštenija u stand upu, par puta je sjajno pogodila, no to je zapravo sve samo bio uvod u ono što će izvesti 24-godišnja zaručnica Pata Barrya. Tijekom jednog izlaska iz klinča, osjetila je kako se Waterson otvorila te je pogodila desnim high kickom točno u njeno lice. Uzdrmana Waterson pada na ogradu, a Namajunas osjeća svoju priliku i napada leđa. Waterson se neko vrijeme branila, no protivnicu nije uspjela skinuti sa sebe. Kratko nakon toga završavaju na podu, a tamo Namajunas uspjela svom snagom stisnuti gušenje kojim je prisilila Waterson na predaju.

Za iznenađenje eventa ipak se pobrinuo Robert Whittaker, borac u kojeg je rijetko tko vjerovao. I to kakvom izvedbom! Australac je Jacarea Souzu, borca kojeg većina fanova smatra “prvakom bez pojasa”, jednostavno “rastavio na proste faktore” u svakom aspektu borbe. Već od starta se vidjelo kako bi njegova brzina i kretanje mogli biti problem Jacareu, koji je protiv Gegarda Mousasia pokazao da zna sa stand up borcima. Whittaker je imao plan nanositi štetu i ne dozvoljavati skraćivanje distance te odvođenje borbe u parter. To je jako dobro radio oko pola prve runde, no onda Souza ipak dolazi do klinča i rušenja. No, to je zapravo bio trenutak gdje je Whittaker pokazao koliko je spreman. Ostao je miran, strpljivo je radio na obrani te se nakon nekog vremena uspio ostati, bez da je dozvolio Brazilcu da i pokuša napasti nekim od svojih jiu-jitsu oružja. Do kraja runde Whittaker nastavlja svojim odličnim kretanjem i brzim ulascima nanositi štetu te dočekuje kraj runde u uvjerljivom vodstvu.

Zapravo, to vodstvo nije mu bodovno puno značilo, budući da je u drugoj rundi odradio takvu izvedbu da se svi oni koji nisu vjerovali u njega sada pitaju da li je ovo bila izvedba novog prvaka, čovjeka koji će vladati kategorijom neko vrijeme, budući da mu je tek 26 godina. Njegova taktika mu je već nakon pola minute donijela direkt kojim prvi puta Jacarea baca u knockdown. Krenuo je na njega, no odustao je od mounta nakon što je vidio da Brazilac nije dovoljno uzdrman. No, uzrdrman je bio dovoljno da mu Whittaker sjajnim kretanjima i konstantnim napadima ne dopusti potpuni povratak u borbu. Sve je bilo gotovo oko dvije minute prije kraja runde, kad je Whittaker desnim high kickom poslao Jacarea na pod, a tog puta nije odustao od napada nego je brutalnim ground n’ poundom rasturio lice svog protivnika i prisilio suca na prekid. Whittaker je došao do sedme pobjede u nizu i šeste otkako je postao član srednje kategorije.

Glavni program otvorili su Renato Moicano i Jeremy Stephens u borbi perolake kategorije, borbi pravog veterana UFC-a protiv mladog neporaženog borca koji tek dolazi. I publika je ovdje vidjela izuzetno aktivnu i nevjerojatno izjednačenu borbu. Bio je to stand up duel gdje su obojica pokazali puno toga, ali možda su dva rušenja koja je Moicano upisao zapravo dovela do toga da su dva suca njega vidjeli pobjednikom, odnosno da je trijumfirao podijeljenom sudačkom odlukom. Njegov pro skor trenutno iznosi 11-0-1 i spreman je za novog Top 10 protivnika.

Glavne zvijezde uvodnog programa bili su Roy Nelson i Alexander Volkov, a Nelson je ovim nastupom potvrdio kako je njegovo vrijeme prošlo i kako nije slučajno da se po prvi put u UFC karijeri nalazi izvan glavnog programa eventa. Jedino što i dalje impresionira je njegova brada, koja je preživjela nekoliko high kickova i pravih bombi vrlo pokretljivog ruskog dvometraša. Volkov je radio pametno, kretanjem je izbjegavao Nelsonov već legendarni “overhand” te je zapravo uvjerljivo došao do pobjede sudačkom odlukom. Druga pobjeda u isto toliko nastupa za Rusa koji sigurno ulazi u teškaški Top 10.

23-godišnji Francuz Tom Duquesnoy je na neki način potvrdio sav hype koji ga prati, no njegove prve tri ili četiri minute u UFC-u ipak će pokušati zaboraviti. Patrick Williams žestoko je krenuo te je par puta ozbiljno zaprijetio mladom talentu, no onda je neobjašnjivo kondicijski pao. Prvo je bio uzdrman laktom na samom kraju prve runde, a Duquesnoy je sve završio sjajnim napadom na početku druge runde. Tim Elliott je potvrdio kako sjajna borba protiv Demetriousa Johnsona nije bila slučajna te je fenomenalnom predstavom savladao Louisa Smolku. Nevjerojatno izjednačena bila je borba Rashida Magomedova i Bobbya Greena, na kraju koje je najteže bilo sucima. Dvojica su presudila u korist ruskog borca iz ATT-a, no teško je išta prokomentirati koliko je to pošteno. Ova je borba zapravo još jedan primjer kako je nekada možda ipak potrebno presuditi neodlučene ishode. Ovdje niti jedan od ova dva borca nije zaslužio izgubiti.

Aljamain Sterling napokon je odradio predstavio koja potvrđuje njegov talent te je upisao pobjedu nad Augustom Mendesom, Zak Cummings je impresivnom pobjedom protiv Nathana Coya pokazao kako zaslužuje rangiranog protivnika, a Devin Clark uvjerljivo je bio bolji od Jakea Colliera. Anthony Smith nokaut je iznenadio Ultimate Fighter pobjednika Andrewa Sancheza, nanijevši mu prvi poraz u karijeri, a Katlen Vieira je pobjedom protiv Ashlee Evans-Smith dokazala kako Brazil ima novu sjajnu borkinju u bantam kategoriji.

UFC on FOX 24 – Rezultati

Demetrious Johnson (c) def. Wilson Reis – SUB (R3 4:49)
Rose Namajunas def. Michelle Waterson – SUB  (R2 2:47)
Robert Whittaker def. Ronaldo Souza TKO (R2 3:28)
Renato Moicano def. Jeremy Stephens – podijeljena sudačka odluka

Alexander Volkov def. Roy Nelson – jednoglasna sudačka odluka
Tom Duquesnoy def. Patrick Williams TKO (R2 0:28)
Rashid Magomedov def. Bobby Green – podijeljena sudačka odluka
Tim Elliott def. Louis Smolka – jednoglasna sudačka odluka

Aljamain Sterling def. Augusto Mendes – jednoglasna sudačka odluka
Devin Clark def. Jake Collier – jednoglasna sudačka odluka
Anthony Smith def. Andrew Sanchez – KO (R3 3:52)
Zak Cummings def. Nathan Coy Technical – SUB (R1 4:21)
Ketlen Vieira def. Ashlee Evans-Smith – jednoglasna sudačka odluka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije