Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA POBJEDA

Sjajni Marin Čilić pregazio drugog igrača svijeta i plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa!

Marin Čilić igra drugi meč u finalu Davis Cupa protiv drugog igrača svijeta Danila Medvedeva
Sanjin Strukic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.05.2022.
u 22:48

Naš najbolji tenisač slavio je protiv Rusa Danila Medvedeva sa 6:2, 6:3 i 6:2. Do pobjede je stigao za svega sat i 46 minuta igre.

Marin Čilić odigrao je još jedan sjajan meč na Roland Garrosu, razbio drugog igrača svijeta i prošao u četvrtfinale.

Naš najbolji tenisač slavio je protiv Rusa Danila Medvedeva sa 6:2, 6:3 i 6:2. Do pobjede je stigao za svega sat i 46 minuta igre. To mu je prva pobjeda u karijeri protiv Medvedeva.

Čilića tako nastavlja sa sjajnim igrama u Parizu ove godine. U četiri dosadašnje pobjede ispustio je samo jedan set i to protiv Mađara Fucsovicsa. Protiv Balazsa je izgubio tek tri gema, protiv Simona pet, a protiv Medvjedeva sedam gemova.

Sjajno je Čilić odradio cijeli meč te nije dozvolio drugom nositelju Roland Garrosa baš nikakvu šansu. U prve dvije dionice Čilić je imao tri break prilike i sve je tri iskoristio, dok Medvjedev nije ni došao u šansu za uzimanje servis gema suparnika.

U oba slučaja Čilić je prve break gemove u setovima radio u isti trenutak, kod vodstva 3:2. S tim da je u prvom setu napravio još jedan za 6:2, dok je u drugom setu tek nešto malo duže odolijevao ruski tenisač. Prva dva seta bila su gotovo tek za sat vremena igre.

U trećem setu Čilić nije nimalo spuštao gas, štoviše, sva drama isparila je vrlo brzo s terena jer je 20. nositelj Čilić osvojio četiri gema u nizu i time potpuno slomio uglednog suparnika.

Protivnik Čiliću u četvrtfinalu bit će još jedan Rus - Andrej Rubljov, sedmi igrač svijeta. U karijeri su Čilić i Rubljov igrali šest puta te Rus ima prednost 4:2, no posljednji meč dobio je Čilić. Dogodio se on početkom ove godine na Australian Openu, a hrvatski tenisač je slavio 7:5, 7:6(3), 3:6, 6:3.

Čiliću će ovo biti treći put da je u četvrtfinalu Roland Garrosa što mu je rezultat karijere na ovom turniru. Među najboljih osam bio je još 2017. i 2018. godine.

Čeka nas i meč Đoković - Nadal

U četvrtfinalu nas očekuje još jedan iznimno uzbudljiv meč. Sutra, ne prije 20:45 sati, sastat će se Rafael Nadal i Novak Đoković. 

Ovaj će meč biti itekako važan i u borbi koju ova dvojica tenisača vode za najboljeg svih vremena po broju Grand Slam titula. Trenutačno Španjolac ima 21 naslov pobjednika, dok Đoković ima jedan naslov manje.

Prošle godine u Roland Garrosu je Đoković pobijedio Nadala u polufinalu, a trenutačno srpski tenisač ima blagu prednost od 30:28 u međusobnim susretima.

>> Pogledajte i što je Luka Modrić rekao za VL nakon osvajanja Lige prvaka

Komentara 16

LU
Lu13
23:02 30.05.2022.

Bravo Marine,nekako imam dobar osjecaj da ce pasti finale😉

Avatar Sand
Sand
22:57 30.05.2022.

Marin je bio u transu , snazni udarci Danil nije znao di se nalazi

PR
prajdali100
23:11 30.05.2022.

A jest ga razbio !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije