Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tenis

Sjajna Petra Martić plasirala se u osminu finala Australian Opena

Petra Martić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.01.2018.
u 09:12

U osmini finala hrvatska tenisačica igrat će protiv Belgijanke Elise Mertens, 35. na WTA ljestvici, i to će im biti prvi međusobni ogled.

Hrvatska tenisačica Petra Martić, 81. na WTA ljestvici, plasirala se u petak u osminu finala prvog grand slam turnira sezone Australian Open, nakon što je u trećem kolu sa 6-3, 3-6, 7-5 eliminirala Tajlanđanku Luksiku Kumkhum sa 6-3, 3-6, 7-5 poslije dva sata i 13 minuta igre. 

Za Martić je ovo najbolji rezultat na Australian Openu, gdje je prije stizala najdalje do drugog kola. 

Petra Martić
1/5

Hrvatska je tenisačica servirala dva asa, a suparnica četiri, obje su napravile po pet dvostrukih pogrešaka, Martić je bila za nijansu bolja na prvom i drugom servisu i suparnici je sedam puta uzimala servis, dok je svoj gubila šest puta. Martić je osvojila 96, a Tajlanđanka 94 poena od ukupno 190. Ovo je bio njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda Martić. 

U osmini finala hrvatska tenisačica igrat će protiv Belgijanke Elise Mertens, 35. na WTA ljestvici, i to će im biti prvi međusobni ogled.  

Komentara 2

Avatar Point_of_view
Point_of_view
10:06 19.01.2018.

Najelegantnija i po meni najbolja hrvatska tenisačica. Kad bi mogla još malo poraditi na eksplozivnosti i kondiciji, bila bi među prvih deset.

Avatar southman
southman
09:43 19.01.2018.

Bravo Petra, valjda će biti snage i za osminu finala. Ždrijeb joj se otvorio i bilo bi lijepo da ga iskoristi kao i Mirjana lani. I legenda Ivo je na dobrom putu da opet u pet setova prođe dalje. Čovjek je čudo u tim godinama. Već drugi meč za redom u pet setova. Naprijed doktore !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije