Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Streljaštvo

Siščani osvojili tri zlata u Belom Manastiru

'sisak..190309..sisak..sisacke streljacice uspjesne snimio nikola cutuk'
'nikola cutuk/vecernji list'
10.11.2009.
u 15:25

Sa svoga prvog nastupa na Turniru sv. Martina u Belom Manastiru strijelci streljačkog kluba Hvidra Sisak vratili su se bogatiji za tri zlatne medalje i ekipni pehar za osvojeno treće mjesto kadeta.

Odmogla im loša rasvjeta

– Kadeti u sastavu Ivan Žirković, Hrvoje Orlić i Josip Hrgarek nisu odradili zadovoljavajuće mečeve, te su sa 530 krugova osvojili treće mjesto ekipno. Kadeti su gađali serijskom zračnom puškom, 20 hitaca u metu R-8. Pojedinačno najbolji je bio Žirković sa 182 kruga, osvojivši peto mjesto. Orlić je pogodio 175 krugova i zauzeo 11. mjesto, dok je Hrgarek pogodio 172 kruga, koji su bili dovoljni tek za 16. mjesto. Svaki je podbacio u prosjeku pet krugova, što se donekle može opravdati prilično lošom rasvjetom u streljani domaćina – kaže Tihomir Ilijević, tajnik i natjecatelj kluba. U kategoriji kadetkinja nastupile su sestre Marković. Uspješnija je bila Patricia, pogodivši 179 krugova, što joj je bilo dovoljno za peto mjesto. Martina je odlično počela meč, ali je zbog tehničkog kvara na pušci drugu seriju podbacila, te je s ukupna 174 kruga zauzela 10. mjesto. Juniori su gađali također serijskom puškom, ali 40 hitaca u metu R-4.

– Najugodnije iznenađenje u ovoj kategoriji priuštio nam je Damir Kostrić, osvojivši uvjerljivo prvo mjesto, pogodivši 361 krug. S obzirom na to da je Damir, nakon duže stanke, tek počeo ozbiljno trenirati, to je odličan rezultat. Marina Mačković nije u juniorskom meču zadržala koncentraciju do kraja. Iako je počela meč bolje od Damira, završila je sa skromnih 340 krugova, te je osvojila peto mjesto – kaže T. Ilijević.

Dva zlata seniorima

U seniorskoj kategoriji gađalo se standardnom zračnom puškom 40 hitaca u metu R-4. Ivan Žirković i u toj je disciplini ponovio 5. mjesto sa 367 krugova. Marina Mačković i Tihomir Ilijević pobijedili su svaki u svojoj kategoriji. Ilijević je pobijedio najboljim rezultatom turnira, pogodivši 383 kruga, dok je Marina osvojila 1. mjesto među seniorkama sa 372 kruga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije