Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševljenje na Pecari

Široki ne da svoju krunu Igokei

'bih sport - 12.05.2010., Siroki Brijeg \\u0096 Prva finalna utakmica prvenstva BiH u kosarci Siroki TT Kabeli - Igokea. Chester Mason. Photo: Tomislav Milicevic/Vecernji list'
'Tomislav Milicevic/Vecernji list'
13.05.2010.
u 15:45

Igokea se ne želi predati do posljednje sekunde posljednje utakmice i traži način da preotme naslov.

Široki TT Kabeli uspješno su započeli finalno doigravanje za košarkaškog prvaka BiH. Momčad Ivana Velića povela je u međusobnom doigravanju nadigravši snažnu momčad iz Aleksandrovca.

Nervoza, ali i lijepi potezi

Kao što se i očekivalo, utakmica je obilovala mnoštvom lijepih poteza, skokova, ali i preokreta s jedne i druge strane. No, u svemu su se bolje snašli domaći igrači i nakon početnoga grča odigrali dobru utakmicu i zasluženo pobijedili. Koliki je pritisak bio i na obje strane, govori i podatak da su Širokobriježani u prvom poluvremenu promašili sedam slobodnih bacanja, a gosti tri.

U nastavku stvari su se obrnule pa je Igokea imala ukupno četrnaest promašenih bacanja, dok je Široki u nastavku od 14 bacanja promašio tri. Kapetan Širokog Špralja promašio je četiri bacanja u nizu, što njemu nije običaj. Unatoč vodstvu u prvom poluvremenu od deset poena, gosti su bili bolji u skoku. U drugom dijelu, kako je pritisak na domaće igrače padao, i taj su segment igre  Velićevi igrači znatno popravili te na kraju imali i osam skokova više.

- Kao jedna od najboljih skakačkih momčadi u tom smo dijelu zakazali. U pojedinim trenucima kada nam se Široki nudio, nismo uspjeli preokrenuti rezultat, a osim toga nedostajalo nam je koncentracije pri izvođenju slobodnih bacanja, kazao je trener gostiju Drago Karalić.

- Ušli smo dosta nervozno u utakmicu misleći da sve možemo riješiti u prvoj četvrtini. Kako je utakmica odmicala, igrali smo bolje, dominirali u skoku i igrali odličnu obranu - kazao je trener Širokoga Ivan Velić iskazavši zadovoljstvo i određenim novim rješenjima u igri, a prije svega Longinom na picku.

Kolektivna igra

Ono što svakako može veseliti trenera Širokobriježana jest kolektivna igra gdje se deset igrača upisalo u strijelce, od kojih je pet imalo dvoznamenkasti učinak. U sastavu gostiju isticala se trojka Janjušević, Đerasimović, a posebice iskusni centar Đikanović.

Pobjeda Širokobriježanima je početni pozitivan puls, a za konačan uspjeh sigurno će trebati dosta truda i napora. Igokea se neće predati do posljednje utakmice i tražit će načina da aktualnom prvaku preotme naslov. Sljedeća utakmica igra se u subotu u Aleksandrovcu, a treća u srijedu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije