Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedno priznanje

Simonu nova počast, i Olimpia Milano ga uvrštava u svoju Kuću slavnih

14.11.2023.
u 13:53

Kruno Simon (38) nije se još umirovio no sada košarku igra na nekoj nižoj razini od euroligaške jer pomaže ocu Đuri koji je trener hrvatskog prvoligaša Samobor koji ima ambiciju plasmana u Favbet Premijer ligu

Nakon što je prošle godine (u prosincu) njegov dres s brojem 44 umirovio dvostruki prvak Europe Anadolu Efes, ovih će dana Kruno Simon doživiti novu, sličnu, počast.

Naime, bivši hrvatski košarkaški reprezentativac bit će uvršten u Kuću slavnih euroligaša Olimpije Milana čije je boje ovaj Zagrepčanin branio dvije sezone, od 2015. do 2017. godine. Ali, tada, u dresu s brojem 43.

GALERIJA Hrvatski košarkaši uvjerljivo svladali Irsku 89-42

1/8

A prigodna svečanost dogodit će se u četvrtak navečer uoči Milanove euroligaške utakmice protiv njegova bivšeg kluba Anadolu Efesa s kojim je Kruno osvojio dva naslova klupskog prvaka Starog kontinenta.

Simon je iz Hrvatske (KK Zagreb) izašao tek u 27. godini. U pečalbarstvu, u dva navrata (Malaga, Milano), trener mu je bio Jasmin Repeša koji je, prigodom njegova dovođenja u Milano, kazao:

- Simon će biti jedna od naših jačih strana jer s njim u igri kao da na parketu imate dva razigravača.

Aludirao je Jasko na Simonovu svestranost koji je igrao na pozicijama beka šutera i krila ali je bio i vrlo kreativan vanjski igrač što je itekako cijenio i njegov trener u Efesu Ergin Ataman.

VEZANI ČLANCI:

U dvije sezone u majici Milana, Simon je upisao 75 nastupa u talijanskom prvenstvu u kojem je postigao 1014 koševa te 31 nastup u Euroligi gdje je zabio 331 koš. Milanezi još pamte njegove sjajne predstave poput one u finalu Superkupa osvojenog 2016. kada je u finalu, protiv Avellina, zabio 25 koševa. A nekoliko mjeseci prije bio je ključan faktor Milanova osvajanja naslova talijanskog prvaka.

Kruno je s Milanom osvojio naslov prvaka Italije (2016.) ali i dva talijanska Kupa te Superkup na kojem je bio proglašen i za najkorisnijeg igrača (MVP).

Premda mu je 38 na plećima, Kruno još nije posve okončao svoju igračku karijeru i njegove majstorije još uvijek možete gledati uživo. Naime, odlučio je ove sezone pomoći svom ocu Đuri Simonu koji drugoligaša Samobor pokušava uvesti u najviši rang natjecanja, Favbet Premijer ligu.

U posljednjoj utakmici u kojoj je nastupio za Samoborce, u gostujućoj pobjedi kod Marsonije (81:79), Simon je sudjelovao sa 17 koševa, 16 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

VIDEO Gvardiol sve iznenadio objavom nakon loše igre u derbiju: Englezi stali iza hrvatskog braniča

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije