Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO SKIJAŠKO PRVENSTVO

Shiffrin vodi nakon prve vožnje veleslaloma, Zrinka Ljutić 24.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/3
16.02.2023.
u 12:03

Prvoplasiranoj Amerikanki za vratom diše domaća Tessa Worley s 12 stotinki zaostatka. Zrinka Ljutić jedina je hrvatska predstavnica u ovoj utrci.

Na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju tijekom četvrtka se vozi ženski veleslalom, a nakon prve vožnje u vodstvu je Amerikanka Mikaela Shiffrin, dok je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić na 24. mjestu. Shiffrin, vodeća skijašica trenutačno u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa te srebrna iz ove discipline s posljednjeg Svjetskog prvenstva kojem je domaćin bila Cortina d'Ampezzo, ostvarila je najbrže vrijeme od 1:02.54.

No, drugi 'lauf' bi trebao biti interesantan jer iskusna 33-godišnja Francuskinja Tessa Worley ima mali zaostatak od tek 12 stotinki. Ranije u karijeri Worley je osvojila dvije zlatne medalje na svjetskim prvenstvima u veleslalomu, najbolja je bila 2013. u Schladmingu i 2017. godine u St. Moritzu.

Iza Worley su u redoslijedu Talijanka Federica Brignone koja za Shiffrin zaostaje 31 stotinku, potom švicarska predstavnica Lara Gut-Behrami koja ima 64 stotinke slabije vrijeme od najbrže te dvije Norvežanke, Ragnhild Mowinckel i Mina Fuerst Holtmann.

Zrinka Ljutić, jedina hrvatska predstavnica u veleslalomskoj utrci, nalazi se na 24. mjestu prije druge vožnje. Ona je za Amerikankom Shiffrin zaostala dvije sekunde i 32 stotinke.

Druga vožnja je na rasporedu u 13.30 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije