Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruše se rekordi

Sezona za povijest: ovo se u Ligi prvaka još nije dogodilo

Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Marcelo
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/6
26.04.2018.
u 09:35

Ovogodišnje natjecanje ponudilo je mnogo uzbuđenja i rezultatskih preokreta, a posebno ćemo ga pamtiti jer je srušen rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni

Uzbuđenja u najelitnijem europskom klupskom natjecanju dosegla su vrhunac i već sad možemo reći da je ovo jedna od najboljih sezona Lige prvaka.

Ostali su nam još uzvrati polufinalnih susreta Roma – Liverpool (2:5) i Real – Bayern (2:1), a onda slijedi kruna natjecanja i dvoboj za naslov europskog prvaka. Finale LP-a igra se 26. svibnja u Kijevu.

Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Marcelo
1/19

Ovogodišnje natjecanje ponudilo je mnogo uzbuđenja i rezultatskih preokreta, a posebno ćemo ga pamtiti jer je srušen rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni (387).

Prve utakmice polufinala bile su efikasne, pogotovo ona na Anfieldu gdje je Liverpool pobijedio Romu s 5:2. U Münchenu je Real okrenuo rezultat i pobijedio Bayern s 2:1.

Završnica ponovno ima hrvatski štih, Realovim napadom dirigira Luka Modrić, a tu je Mateo Kovačić, dok Liverpoolovu obranu drži Dejan Lovren.

S deset pogodaka u posljednje ovogodišnja je sezona postala najefikasnija u povijesti Lige prvaka. Dosad je postignuto 387 pogodaka, a golovi u prosjeku padaju svakih 28 minuta.

Najbolji strijelac u dosadašnjem dijelu natjecanja je Cristiano Ronaldo koji je postigao 15 golova, koji je nakon Realovog trijumfa u Münchenu ostao sam na prvom mjestu popisa igrača s najviše pobjeda u Ligi prvaka. Portugalac ima 96 pobjeda, a legendarni Realov vratar Iker Casillas drugi je s 95.

Drugo mjesto na popisu najboljih strijelaca ove sezone u Ligi prvaka dijeli Liverpoolov dvojac Salah – Firmino koji su zabili po deset golova.

Cristiano Ronaldo ostao je u lovu na svoj rekord postignutih pogodaka u jednoj sezoni iz 2013./2014. kada je zabio 17 golova. Realova zvijezda najbolji je strijelac Lige prvaka sa 120 pogodaka!

Komentara 1

JB
james@bush
00:10 29.04.2018.

Ne Real već suci se davali golove za Real . Ovakve kradje nema ni u jednom sportu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije