Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapele u polufinalu

Sestre Radwanska ipak prejake za naše mlade cure Donnu i Anu

Ana Konjuh
anakonjuh.net
09.02.2013.
u 20:56

U polufinalu Euroafričke skupine I za ulazak doigravanje za Svjetsku skupinu II Hrvatska je izgubila od Poljske 2-1.

Hrvatska ženska teniska reprezentacija ipak nije uspjela napraviti čudo u izraelskom gradu Eilatu. Izabranicama Ive Majoli trebala je pobjeda nad Poljskom u polufinalu Euroafričke skupine I kako bismo izborili ulazak u doigravanje za Svjetsku skupinu II, no to se ipak nije dogodilo. Hrvatice su izgubile s ukupnih 2-1 i tako će i dogodine igrati u istom rangu.

Krenule su naše djevojke odlično. Dubrovčanka, 15-godišnja Ana Konjuh je u prvom dvoboju pobijedila slabiju sestru Radwansku, Urszulu (inače 37. igračicu svijeta) sa 2:6, 6:3, 7:6(6) u iscrpljujućem meču koji je trajao dva sata i 16 minuta. No 16-godišnja Donna Vekić ipak nije dorasla četvrtoj tenisačici s WTA liste, Agnieszki Radwanskoj. Izgubila je mlada Osječanka sa 3:6, 2:6 za sat i 14 minuta igre.

A onda je došla odlučujuća igra parova. Za Hrvatsku su nastupile Ana Konjuh i 28-godišnja Darija Jurak, dok su Poljakinje predstavljale sestre Radwanska. Naše djevojke izgubile su sa 2:6, 4:6 za sat vremena i 10 minuta igre, iako su u drugom setu imale vodstvo 4:2. No, do izražaja je naposljetku ipak došla kvaliteta Poljakinja koje osvajaju četiri uzastopna gema i dolaze do pobjedničkoga boda i plasmana u doigravanje za Svjetsku skupinu II.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije