Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE I U PRAOVIMA

Serena: Željela sam sve kao Venus

Serena Williams (1)
Reuters/Pixsell
08.07.2012.
u 18:34

Serena je sa 30 godina najstarija pobjednica Wimbledona nakon ‘90. kada je slavila Navratilova s navršenih 33...

Nakon što je Amerikanka Serena Williams u pojedinačnoj konkurenciji osvojila svoj peti Wimbledon, zajedno sa sestrom Venus trijumfirala je i na turniru parova, pa se može reći da je mlađa sestra Williams maksimalno iskoristila Grand Slam turnir u All England Clubu. Uvjerljivim pobjedama u posljednja dva meča, protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarjenke u polufinalu i Poljakinje Agnieszke Radwanske u finalu, pokazala je da još uvijek spada u sam vrh svjetskog tenisa, što će se vidjeti i na novoj WTA listi koja će biti objavljena u ponedjeljak.

Azarjenka ponovno prva

Nakon Wimbledona Ruskinja Marija Šarapova više neće biti broj jedan svjetskog ženskog tenisa. Na njezino mjesto ponovno će doći Viktorija Azarjenka, ali za to najviše može zahvaliti Sereni. Jer da je Radwanska pobijedila u finalu, ona bi preuzela vrh. Ovako će Radwanska biti druga, što joj je najbolji plasman u karijeri, Šarapova će pasti na treće mjesto, a Williams će napraviti pomak sa šestog na četvrto mjesto. No, dolazi US Open, koji je Serena tri puta osvojila, pa bi ondje, eventualnim dobrim rezultatom, mogla napraviti dodatni prodor na vrh.

– Uopće ne mogu opisati kako se osjećam. Nakon svih onih zdravstvenih problema koje sam imala, nisam mislila da mogu osvojiti još jedan Wimbledon. Sad imam pet naslova u Wimbledonu, kao i Venus. Uvijek sam željela imati sve što ima i Venus – kazala je Serena.

Uspješnija od sestre

No, Serena je u mnogim detaljima već pretekla dvije godine stariju sestru. Vodi u međusobnim susretima sa 13:10, ima više osvojenih Grand Slam turnira (Serena 14, Venus 7), a više je u karijeri i zaradila od turnirskih nastupa (Serena 36 mil. USD, Venus 28 mil. USD). Venus je jedino bolja u ukupnom broju osvojenih turnira, ima ih 43, a mlađa sestra dva manje. Serena je ujedno sa 30 godina najstarija pobjednica Wimbledona nakon 1990. godine kada je taj turnir osvojila Navratilova koja je tada imala 33.

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:51 09.07.2012.

Serena osvoji WImblač nakon par tjedana treninga a ostatak godine se zaje****. Njoj svaka čast, ali ženski tenis je dno dna trenutno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije