Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znalci U Umagu

Seppi pobijedio Federera, Fognini dva puta Nadala

Fabio Fognini
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
16.07.2015.
u 08:19

Pridoda li se tome i Ćorićeva ovogodišnja pobjeda nad Murrayem, jasno je da je Umag okupio "opasne" momke.

Barem za Hrvate, Borna Ćorić bit će svakako najveća atrakcija idućeg umaškog teniskog turnira. No, bit će zanimljivo i kad najbolji tinejdžer svjetskog tenisa ne bude na terenu. U Umag doista dolaze istinski teniski znalci.

Listu sudionika predvodi jedan od najvećih zabavljača današnjeg tenisa Gael Monfils, u ovom trenutku 17. tenisač svijeta. Francuz se vraća u Istru dvije godine nakon sjajnih nastupa koji se još uvijek pamte, posebno njegov polufinale s Fabijem Fogninijem (33.). Talijan će u Umagu nastupiti i osmu godinu u nizu, 2013. je igrao finale (izgubio od Robreda), a sad bi baš u Stella Marisu želio broj osvojenih turnira u karijeri povećati s tri na četiri.

Nakon što je prošle godine bio na rubu ulaska u Top 10, ove godine Fognini možda rezultatski nije bio toliko uspješan, ali dva je puta uspio pobijediti Rafaela Nadala (u Buenos Airesu i Barceloni). Tako je Talijan postao tek drugi tenisač u povijesti (prvi je Đoković) koji je "kralja zemlje" dva puta "skalpirao" na njemu omiljenoj podlozi.

Vrijednim ovogodišnjim "skalpom" može se pohvaliti i drugi talijanski igrač Andreas Seppi (26.), on je u trećem kolu Australian Opena svladao Rogera Federera, prvi put u karijeri, u 11. međusobnom dvoboju. Kao i Fognini, i 31-godišnjak iz Bolzana (kojemu je materinski jezik njemački) u karijeri je osvojio tri turnira. I čeka četvrti...

U Umag dolazi još jedan prekaljeni majstor – Nijemac Philipp Kohlschreiber (34.), kojemu će to biti prvi nastup na najstarijem hrvatskom ATP turniru, ali i niz drugih odličnih igrača, primjerice Španjolci Bautista (23.) i Andujar (32.), Česi Vesely (45.) i Rosol (46.), Slovak Kližan (38.), Austrijanac Thiem (28.)...

>> Ljubitelji vrhunskog tenisa i zabave konačno su došli na svoje

Komentara 1

TN
tamo.netko
12:06 16.07.2015.

Sasvim solidan turnir u prekrasnom mjestu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije