Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNOST - 380 MILIJUNA €

Sepp Blatter namjestio posao nećaku?

Sepp Blatter
AFP
28.12.2009.
u 15:43

Prvi čovjek Međunarodne nogometne federacije (Fifa) Sepp Blatter (73) našao se na udaru kritika zbog nepotizma jer je svom nećaku omogućio posao vrijedan 380 milijuna eura.

Blatter je predsjedao 24-članim izvršnim odborom, koji je javnim glasovanjem upravo na inicijativu predsjednika Fife posao prodaje 380.000 ulaznica za utakmice Svjetskoga prvenstva dodijelio marketinškoj kompaniji Match, koja će time profitirati za spomenuti iznos novca. Dogodilo se to još u listopadu 2008. godine.

Sporno u tome nije ništa osim što je ta tvrtka 10-postotnom vlasništvu poduzeća Infront čiji je predsjednik i izvršni direktor Seppov nećak Philippe Blatter (45), pa je tako i njegova firma profitirala Blatterovom odlukom.

- Prava na prodaju ulaznicu dana su najboljem ponuđaču - tvrdi glasnogovornica Fife Delia Fischer otklanjajući bilo kakve natruhe korupcije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije