Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova drama u Fifi

Sepp Blatter se predomislio i ostaje predsjednik Fife: 'Sve su opcije otvorene'

Ali bin Al Hussein i Sepp Blatter
Foto: Reuters/PIXSELL
15.06.2015.
u 10:02

"Blater je počašćen podrškom i nije odbacio mogućnost ostanka na funkciji", pišu švicarski mediji

Sepp Blatter se predomislio i ipak će ostati na čelu Fife? To je teza koju donose švicarski mediji u najnovijoj analizi svih zbivanja vezanih uz skandale u krovnoj nogometnoj organizaciji.

Pa tako "Schweiz am Sonntag" piše kako je Blatter bio pod velikim pritiskom američkih i švicarskih vlasti zbog istrage o mitu i korupciji u Fifi te da je zbog popustio i odlučio napustiti mjesto predsjednika.

- Fifi su potrebne promjene i velike reforme, a vrijeme je da dođe netko novi, rekao je nedavno Blatter i najavio izbore u prosincu, a obećao je da se on neće kandidirati. No, sada se predomišlja, a švicarski mediji tvrde da je do toga došlo nakon što su ga zvali čelni ljudi afričkih i azijskih saveza te mu pružili veliku potporu i zatražili ga da ostane.

"Blatter je počašćen podrškom i nije odbacio mogućnost ostanka na funkciji", piše spomenuti list, a izvori blizak Blatteru za BBC je samo kratko komentirao slučaj:

"Sve su opcije otvorene..."

Izgleda da se u Fifi sprema još jedna drama, a u narednim danima trebali bismo vidjeti kako će se sve rasplesti. Podsjetimo, Blatter je krajem svibnja još jednom pobijedio na izborima za predsjednika Fife, da bi samo par dana poslije dao ostavku na tu funkciju koju obavlja od 1998. godine.

>>Zbog skandala u Fifi obustavljen proces izbora domaćina za SP 2026.!

>>Spasiteljica nogometa: Ona je pokrenula čistku u Fifi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:30 15.06.2015.

I onda kažu da je politika u RH prljava. Ma nije prava smo gospoda za ove kojima se klanjamo.

VL
????
14:28 15.06.2015.

Hehe i onda nam takvi izriču kazne. Ili onaj Platini koji je izgleda kupio domaćinstvo SP-a 1998., a vjerojatno i naslov prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije