Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI PERKOVCI Nogometaši Slavonca CO-a preuzeli drugoligaški vrh

Seoski klub dovodi u Slavonski Brod 1. ligu

17.11.2008.
u 08:52

- Ne zanima me to što su kladionice Karlovac proglašavale favoritom. Međutim, čudno mi je što su Karlovčani bili toliko uvjereni u pobjedu. Očito nisu pratili rezultate Slavonca u posljednjih godinu dana. Zato su i doživjeli to što su doživjeli – presretan je zbog pobjede (2:1) u velikom drugoligaškom derbiju bio trener Slavonca Branko Karačić.

Bez poraza 13 utakmica
Pobjeda kojom su Perkovčani izbili na vrh drugoligaške karavane samo je nastavak sjajnog niza koji traje još od završnice jesenskog dijela proteklog prvenstva. U trinaest ovosezonskih utakmica Slavonci nijednom nisu osjetili gorčinu poraza, a posljednjih pet susreta odlučili su u svoju korist.

- Svi u klubu prezadovoljni smo tom fantastičnom serijom. Lani su nas već svi vidjeli u trećoj ligi, a na kraju smo bili šesti. Mislim da smo izrasli u više nego profesionalnu momčad, zrelu i trkački i taktički. Znamo kako se treba ponašati i reagirati u određenom trenutku, što smo pokazali i usred Karlovca – ističe Karačić.

Rezultati Perkovčana zadivljuju i nikomu nije jasno kako je klub iz maloga sela u vrpoljačkoj općini, s jedva 1300 stanovnika, četrdesetak kilometara udaljenog od Slavonskoga Broda, u tako kratkom roku došao pred vrata prve lige. Jer, podsjetimo, prije samo četiri godine Slavonac se natjecao u Drugoj županijskoj ligi!

Kada su ljetos Perkovčani najavili pohod na jednu od prve četiri pozicije, plavima je malotko vjerovao, a danas su pred osvajanjem naslova prvaka! Sve to, naravno, nije slučajno. Uprava na čelu sa Zdravkom Sočkovićem i Nikicom Stevanovićem okupila je sjajnu momčad kojom dominiraju najbolji drugoligaški strijelac Golubović, vratar Sunara, Mišić, Karabatić i Križanović a odlično njome dirigira provjereni stručnjak Karačić.

U prvoj ligi u Brodu
Sada se svi pitaju gdje će Perkovčani igrati uđu li u prvu ligu. Naime, zdanje stadiona Dobrevo s novim natkrivenim tribinama i pomoćnim igralištima zaista izgleda prekrasno, ali na njemu ipak nema uvjeta za igranje prvoligaških utakmica.

- Nema nikakvih tajni, Slavonac u prvoj ligi neće igrati u Starim Perkovcima, želimo igrati u Slavonskom Brodu. Nađe li se u Brodu kritična masa ljudi koji žele imati prvoligaša, otvoreni smo za suradnju. Istina, ni u Brodu trenutačno nema prvoligaških uvjeta, ali uz malo volje i financijske potpore stadion Stanka Vlainića Dide može se brzo prilagoditi i osposobiti – istaknuo je sportski direktor Slavonca CO-a Željko Požega.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije