Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANE SE ISKUPIO

Senegal konačno došao do prvog naslova Kupa nacija, Egipat i dalje rekorder

06.02.2022.
u 23:13

Zanimljivo, ove dvije reprezentacije će se krajem ožujka opet sastati u dva susreta posljednjeg kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a pobjednik će izboriti put na SP

Nogometna reprezentacija Senegala po prvi je put osvojila naslov prvaka Afrike, Senegalci su u finalu ovogodišnjeg prvenstva u Yaoundeu boljim izvođenjem 11-eraca svladali Egipćane 4-2. Nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Senegal je većim dijelom utakmice bio aktivniji, a najveću priliku propustio je na samom početku dvoboja. U 6. minuti je odlični egipatski vratar Gabaski obranio 11-erac Maneu ankon što je Abdelmonem prekršajem u svom kaznenom prostoru zaustavio Cissa.

Egipat, koji je bio vidno umorniji od dva sastava, jer je igrao po dodatnih pola sata i protiv Obale Bjelokosti u osmini finala i protiv Maroka u četvrtfinalu te protiv Kameruna u polufinalu, ograničio se na čuvanje neodlučenog rezultata i pouzdajući se u svog vrhunskog stručnjaka za obrane 11-eraca Gabaskog.

Iako je uspio u svom naumu, Egipat na kraju ipak nije osvojio osmi naslov prvaka, Gabaski je od pet 11-eraca obranio jednoga Sarru. S druge strane, Abdelmonem je pogodio vratnicu, dok je Mendy obranio pokušaj Lasheena, pa je Mane dobio priliku iskupiti se za nerealizirani kazneni udarac na početku susreta. Kapetan Senegala je u raspucavanju bio precizan te je osigurao veliko slavlje svojoj reprezentaciji.

Senegalu je ovo bio treći nastup u finalu i prvi trofej, 2002. je izgubio na 11-erce od Kameruna, a prije tri gpodine od Alžira sa 0-1. Egipat je sa sedam naslova prvaka Afrike i dalje najtrofejnija reprezentacija Afrike.

Zanimljivo, ove dvije reprezentacije će se krajem ožujka opet sastati u dva susreta posljednjeg kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a pobjednik će izboriti put na SP.

Senegal je tako postao 15. reprezetacija koja se može pohvaliti titulom afričkog prvaka.

OSVAJAČI:

7 - Egipat

5 - Kamerun

4 - Gana

3 - Nigerija

2 - Obala Bjelokosti, Alžir, DR Kongo

1 - Senegal, Zambija, Tunis, Sudan, Etiopija, Maroko, Južna Afrika, Kongo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije