Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI TESTIRANJA

Semenyin slučaj riješit će se do kraja lipnja

Caster Semenya
AFP
14.05.2010.
u 13:24

Predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamine Diack obećao je da će do kraja lipnja biti objavljeni rezultati testiranja spola južnoafričke atletičarke Caster Semenye.

Podsjetimo, uoči finalne utrke na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, objavljeno je da je IAAF zatražio testiranje spola 18-godišnje Južnoafrikanke.

Njezina iznenadna pojava s odličnim rezultatima, kao i izgled i glas muškarca, izazvali su sumnju u krovnoj svjetskoj atletskoj udruzi, ali pitanje je je li s time trebalo izlaziti u javnost prije nego što rezultati testiranja budu poznati.

Svjetski mediji "zagrizli" su za priču i zlato osvojeno na utrci 800 metara u Berlinu palo je sasvim u drugi plan, a Semenya u nemilost federacije koja joj je zabranila nastupanja na mitinzima sve dok se ne objavi ima li pravo utrkivati se u konkurenciji atletičarki.

Sve bi trebalo biti uskoro završeno, tvrdi prvi čovjek IAAF-a precizirajući:

- Ta se djevojka našla u teškoj situaciji, ali do kraja lipnja će sve biti gotovo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije