Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u španjolskoj Zaragozi

Semenya najavila povratak 24. lipnja

Caster Semenya
AFP
06.04.2010.
u 13:37

Južnoafrička atletičarka Caster Semenya (19) najavila je povratak natjecateljskom ritmu 24. lipnja na mitingu u španjolskoj Zaragozi.

Aktualna svjetska prvakinja na 800 metara objavila je u priopćenju u utorak da je pristala na zahtjev Južnoafričkog atletskog saveza (ASA) i čekanje službenog rezultata kontroverznog testiranja spola koje provodi Međunarodna atletska federacija (IAAF) i čiji bi rezultati službeno trebali biti objavljeni početkom lipnja.

Semenya je prošlog tjedna priopćila da se želi napokon vratiti natjecanjima, kako bi održala sportsku formu, iako njezin slučaj još uvijek nije riješen. Danas je planirala nastupiti na mitingu u Stellenboschu, ali joj je nastup zabranila ASA.

Južnoafrička atletičarka uvjerena je u pozitivan ishod testiranja spola, a najavila je i tužbu protiv ASA-e "zbog ilegalne i pogrešno izrečene zabrane nastupa".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije