Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO FAKULTET PA TRČANJE

Semenya: Atletika mi ne znači zaista ništa

Caster Semenya
AFP
21.04.2010.
u 20:16

Na prvoj press-konferenciji nakon mučnog procesa utvrđivanja njezina spola, koje još uvijek nije objelodanjeno, južnoafrička atletičarka Caster Semenya obratila se novinarima u Pretoriji.

- Meni trčanje ne znači ništa u životu, najiskrenije – rekla je danas 19-godišnja svjetska prvakinja iz Berlina prošle godine na 800 metara, poslije čega je od Međunarodne atletske federacije (IAAF) podrgnuta testiranju na spol s obzirom na sumnjiv tjelesni izgled.

- To ne znači da ću se prestati baviti sportom. Jednostavno, stvar je u tome da mi atletika nije prva niti jedina opcija u životu. Studentica sam fakulteta za fizičku kulturu. To je moja budućnost. Od atletike ionako neću moći živjeti cijelog života – dodala je.

Ona sama će, obznanila je, odlučiti hoće li se ili ne vratiti utrkama nakon što joj (ili ukoliko joj) IAAF omogući nastupe.

- Ja sam zadnja koja će odlučiti. Nitko drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije