Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istaknuo se i vratar

Šego ističe: Hrvatska liga nije ni slična Ligi prvaka

Marin Šego
Marko Lukunić/VLM
17.11.2009.
u 11:15

Dan nakon pobjede rezultatom 29:28 u Kopenhagenu u Ligi prvaka rukometaši Croatije osiguranja bili su slobodni. Prilika da se preispitaju dojmovi.

– Vidim, više se bavite našom crnom rupom u kojoj smo ispustili prednost od šest pogodaka nego činjenicom da smo pobijedili dobrog i neugodnog suparnika na njegovu terenu. Imali smo i dobrih, pa i odličnih razdoblja u igri, nije nam tih plus šest došlo s neba – kaže trener Senjanin Maglajlija.

Šepa suradnja s Lokeom

– Čime ste, osim naravno rezultatom, zadovoljni?

– Golove nismo postigli individualnim akcijama, nego su plod igre. Marin Šego odlično je odgovorio na zahtjeve kao alternativni vratar. Iskazana je kolektivnost u igri, bila je vidljiva i želja i volja, ni u jednom trenutku momčad se nije predala.

Maglajlija ne bježi od činjenice da je bilo i padova.

– Ono što nije bilo dobro riješit ćemo u svlačionici, na nekim ćemo elementima još raditi na treninzima.

Prije svega, trenerski dvojac Maglajlija – Bašić morat će poraditi da se otklone ili bar smanje crne rupe, na suradnji vanjskih igrača i Franka Lokea na crti, na nekim elementima obrane kada suparnik vuče polukontru, na igri s igračem više, na napadačkom doprinosu Gojuna i Kopljara.

Takve je poruke pokazao nedjeljni dvoboj s infarktnom završnicom. Tonči Valčić odlučujućim pogotkom prometnuo se u junaka. Trebalo je imati hrabrosti nakon što u prethodnim pokušajima nije bio uspješan uzeti odgovornost u svoje ruke. Na sreću zagrebaša, Tonči ju je imao. Drugi je junak bio Marin Šego. Zamijenio je Gorazda Škofa vrlo dobro.

U subotu u Švedsku

– Važno je da smo pobijedili. Prije nekoliko godina branio sam u Ligi prvaka čuvajući Izviđačevu mrežu, ali osjećam da mi nedostaju minute protiv jakih momčadi, jer naša liga nije ni slična Ligi prvaka. No, svjestan sam da je Gorazd trenutačno među nekoliko najboljih vratara u Europi – kaže Šego nadajući se još ponekoj prilici da se iskaže.

U subotu će zagrebaši u Švedsku, Alingsasu.

– Treba nam pobjeda da bismo na proljeće krenuli u boj za drugu poziciju – ističe Šego.

Zagrebaši bodove skupljaju u očekivanom ritmu, poremećen je tek ritam isplate plaća. Da bi i on bio dohvaćen osnažit će se klupsko čelništvo na današnjoj skupštini kluba koja će biti održana u hotelu Four Points Panorama u 18 sati.

Zbog tog je skupa odgođena utakmica Dukatove lige koja će se igrati 2. prosinca. Novi predsjednik Izvršnog odbora kluba postat će Hrvoje Vojković, prvi čovjek CO-a, koji će izabrati svoje suradnike u vodstvu kluba. Na čelu Skupštine ostat će Ivan Jarnjak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije