Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOŽE ZABORAVITI

Scottie Pippen šokirao izjavom: 'Lopta za Kukoča bila je rasistička odluka!'

Instagram
30.06.2021.
u 14:30

- Prošao sam sve s Bullsima, od onih bitaka s Pistonsima, i da me netko tako uvrijedi.

Scottie Pippen doživio je obiteljske tragedije ove godine i život ga općenito nije mazio, bez obzira što je ostvario veličanstvenu karijeru. Ali, kako stari, tako daje izjave koje se mogu nazvati upitnima. U najmanju ruku..

Primjerice, ni 27 godina kasnije ne može oprostiti Philu Jacksonu što je tijekom treće utakmice polufinala Istoka između Chicago Bullsa i New York Knicksa dodijelio posljednji šut Toniju Kukoču. Koji ga je, uzgre rečeno, pogodio.

- Prošao sam sve s Bullsima, od onih bitaka s Pistonsima, i da me netko tako uvrijedi. Mislim da je to bio rasistički potez. Nije nikakva tajna, samo trebate čitati između redaka - kazao je Pippen, a tijekom gostovanja kod Dana Patricka i kad ga je voditelj pitao je li stvarno nazvao bivšeg trenera rasistom, odgovorio je:

- Da, nemam problema s tim.

Zapravo, time je potvrdio ogorčenost i nikako si ne može objasniti da se radilo o trenerskoj odluci, koja se pokazala ispravnom. Ostao je sjediti nakon te akcije i ostavio momčad na cjedilu. A na dan kad je sve to izjavio, bio je s Kukočem, koji mu je bio poseban gost prilikom predstavljanja njegova viskija Digits.

 

 

 

Ali vratimo se izjavi i prošlosti. Iako Pippen sebični potez, u kojem je stavio sebe ispred momčadi, ne prepoznaje, Michaela Jordana naziva upravo takvim - sebičnim.

- Njegova odluka da '93. napusti NBA kako bi profesionalno igrao bejzbol, prije nego što se vratio k nama, bila je sebična. Michael Jordan je jednostavno bio takav. Tip koji je mislio da sve može sam.

Možda je takav stav upravo i zaslužan što bez Jordana nije postigao više, što je uvijek trebao nekoga tko će nositi svu odgovornost. Bez Mikea nije odveo Bullse do titule, kao što ni u Portlandu nije uspio "preskočiti" Lakerse. A trebao je, on je izgubio ključnu loptu u sedmoj utakmici...

Komentara 1

IV
Ivan79
15:39 30.06.2021.

Pippenu bi pomoglo kad bi malo smanjio s vatrenom vodom. Haugh!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije