Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED U PROŠLOST

Scottie Pippen nastavlja omalovažavati Jordana: Zašto o tome nitko ne priča?

SPORTS-BKN-LASTDANCE-SPORTSPLUS-7-TB
Foto: Charles Cherney
1/4
10.11.2021.
u 13:56

- O Pippenu pričamo samo zato što je igrao s Jordanom, inače bismo ga se sjetili tek povremeno. Trebao bi biti sretan što je imao priliku imati ulogu Robina Jordanovom Batmanu.

Scottie Pippen nastavlja udarati po Michaelu Jordanu i obezvrijeđivati odnos koji su imali kao igrači trofejnih Chicago Bullsa, čime zapravo narušava svoju ostavštinu, barem ako je suditi prema reakcijama javnosti...

Najgore od svega jest što se čini da ima žestoke istupe jer želi promovirati memoare "Unguarded", u kojem ima podosta sočnih negativnih detalja oko Jordana. Kojem zamjera što je konstantno u prvom planu, a istovremeno koristi njegov status u osobnu korist.

Michael Jordan heads up court during a game at the United Center in 1997. (Patrick D. Witty/Chicago Tribune/TNS) Photo via Newscom
Foto: Patrick D. Witty

Nakon napada na Air Mikea zbog smjera u kojem je išao Netflixov dokumentarac "Last Dance", sad je uslijedio i napad vezan za legendarnu "flu game" (utakmica koju je Jordan odigrao pod gripom i temperaturom od gotovo 39).

- Ma dajte, molim vas, gripa... Kakva gripa! Nitko ne priča o mojoj ozljedi leđa, iako sam igrao. Zašto? Je li ozbiljnija ozljeda diska ili gripa - pitao je tijekom gostovanja kod Franka Isole na SiriusXM NBA Radiju.

 

 

 

Samo, Pippen je zbog problema s leđima u šestoj utakmici finala između Jazzera i Bullsa, najgledanijoj u NBA povijesti, zabio osam poena za 25 minuta, a dodao je tome tri skoka i četiri asistencije. Istovremeno, Jordan je u petoj utakmici s temperaturom zabio 38, imao sedam skokova i pet asistencija.

- Da se igrala sedma utakmica, vjerojatno ne bih mogao igrati - izjavio je Pippen.

 

Ne može nikako zaboraviti činjenicu da je zarađivao tijekom karijere premalo, no sam je potpisao višegodišnji ugovor, sam nije želio napustiti Chicago i nakon karijere imao je niz loših poslovnih odluka. Kao igrač, htio je biti uz Jordana, htio je trofeje, ali istovremeno nije želio biti u sjeni košarkaša u čijoj sjeni je i LeBron James, kao i svi ostali.

- O Pippenu pričamo samo zato što je igrao s Jordanom, inače bismo ga se sjetili tek povremeno. Trebao bi biti sretan što je imao priliku imati ulogu Robina Jordanovom Batmanu - kazao je novinar Skip Bayless, koji je pratio Bullse prilikom osvajanja titula tih slavnih godina.

Bulls coach Phil Jackson walks off the Delta Center court amid falling streams as the Bulls lost Game 1 of the NBA Finals to the Jazz on June 3, 1998. (Nuccio DiNuzzo/Chicago Tribune/TNS) Photo via Newscom
Foto: Nuccio DiNuzzo

I dodao je još jednu zanimljivost...

- Nije imao stav pobjednika, a to se moglo vidjeti kad je odlučio sjesti jer je Phil Jakson protiv New Yorka dao Kukoču posljednji šut. Pravi pobjednik bi ili rekao da to neće dopustiti, pokazao bi pozitivni inat, pobjednički mentalitet... ili bi stao uz momčad i napravio što trener kaže. On je sjeo, nije htio ni slaviti pobjedu. Ima sreće što se nakon tog Jordan vratio i inzistirao da Pippen ostane u Bullsima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije