Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vuku se repovi šokantne kišne utrke u Kanadi

Schumi: Ne znam bih li se sad smijao ili plakao

\'Mercedes Formula One driver Michael Schumacher of Germany races  during the Canadian F1 Grand Prix at the Circuit Gilles Villeneuve in Montreal June 12, 2011.  REUTERS/Mathieu Belanger (CANADA  - Ta
Reuters
13.06.2011.
u 19:12

- Nije mi jasno kako sam pobijedio, pa pola sam vremena proveo u boksu - rezimirao je senzacionalni pobjednik Jenson Button.

Koji god parametar uzeli, bila to četiri sata utrke, dramatičnost, neumorna kiša, silni krugovi pod sigurnosnim automobilom, pauza od dva sata, Schumacher napokon kao nekad ili Buttonovo pretjecanje Vettela za pobjedu u posljednjem krugu, VN Kanade bila je pravi show-program.

Prvo pitanje koje se postavlja – kako može Jenson Button, koji je u boksu bio šest puta i ima sporiji automobil, pobijediti Sebastiana Vettela i Marka Webbera u Red Bullovim "zvijerima", i to sa samo tri zaustavljanja za promjenu guma?

– Ni meni nije jasno. Činilo mi se kao da sam polovicu vremena ionako proveo u boksu. Najvažniji je posljednji krug, a ja sam vodio polovicu tog kruga. Srećom, onu drugu – kaže nakon prospavane noći "Gumbek", koji je bio posljednji vozač kada su do kraja ostala 43 kruga.

– Prva pobjeda uvijek će biti na posebnom mjestu, ali nema sumnje, ovo je najbolje što sam napravio u karijeri – veli Button nakon jubilarne, desete pobjede.

Vratimo se na Schumachera, vozio je kao nekad, držao drugu poziciju, ali Button i Webber pred kraj su ga izgurali.

– Ne znam bih li se smijao ili bih plakao. Već sam se vidio na postolju, tako sam želio biti drugi. Ali nisam izdržao. Bez obzira na to, borio sam se kao nekad, time sam zadovoljan – veli Schumi, kod kojeg se po kiši najbolje vidjelo da nije zaboravio znanje. Po dva bolida prolazio je u jednom zavoju, međutim, kad se staza osušila, vidjelo se da Mercedesov bolid "kaska" za ostalima, više nije bilo dovoljno samo vozačko znanje. Zanimljivo, McLarenov Lewis Hamilton bio je na razgovoru kod šefa Red Bulla Cristiana Hornera... Tema? Navodno prelazak među bikove.

Komentara 4

Avatar feudalac
feudalac
20:01 13.06.2011.

Fenomenalna utrka u Montrealu sigurno ulazi u anale Formule 1 kao jedna od najboljih ikada odvoženih. Majstorije Jensona Buttona, Schumija, Webera, Masse, Alonsa, Hamiltona i drugih bile su vrhunac sportske vožnje. Fenomenalno!

Avatar Sor@n
Sor@n
09:29 14.06.2011.

Gazda Šumi majstore sa ovom ekipom, četvrto mjesto je ravno velikom uspjehu, gotovo postolju. U svakom slučaju.

DR
dragogera
11:14 14.06.2011.

schumi ih i dalje sve drzi u dzepu,ma kako je covjek vozio ,najbolji komentar je onaj laudin kad je prvi put na tv skinuo kapu i rekao \"skidam mu kapu,on je covjek dana,a ovo sto je napravio sa toliko losijom formulom je sigurno voznja godine\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije