Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE OKTANSKO LUDILO

Schumi kreće s mjesta s kojeg se 1991. popeo na vrh

'Mercedes Formula One driver Michael Schumacher of Germany wears his balaclava before the first practice session of the Bahrain F1 Grand Prix at Sakhir circuit in Manama March 12, 2010.  REUTERS/Ahmed
'AHMED JADALLAH'
13.03.2010.
u 19:53

Miševi su kolo vodili, no sada se na stazu vratila njemačka mačka. I hvatat će ih cijelu sezonu. Još se proteže, zaležana od trogodišnjeg spavanja, ali nakon nekoliko utrka, kad uđe u grif, ništa neće biti kao lani.

– Čudno je na stazi biti s tim klincima koji su kao tinejdžeri na zidu svoje sobe između Cindy Crawford i Samanthe Fox imali moj poster – kaže Michael Schumacher (41).

Scumacher tek sedmi

Sebastian Vettel iznenadio je na kvalifikacijama osvojivši pole position, a iza njega krenut će dvojac iz Ferrarija, Massa i Alonso. Slijedit će ih Hamilton.

– Znali smo da je auto dobar, ali ne baš toliko dobar – veselio se Sebastian Vettel.

Schumacher će sa sedme pozicije ući u povratničku sezonu. Nije razočaran.

– Kada sam debitirao 1991. godine u Belgiji, bio sam isto tako sedmi...

S neraščišćenim računima u ovu sezonu ulaze mnogi; Alonso će se boriti s bivšim kolegom Hamiltonom, ali i Schumacherom kojem je u njegovoj posljednjoj sezoni "izbio" naslov iz ruke. Gledat ćemo i sukob njemačkog Mercedesa i engleskog McLarena, a Button će željeti dokazati da nije slučajno postao prvak.

Prvi momčadski dvoboj protiv Schumachera već je jučer u kvalifikacijama dobio Nico Rosberg (starta točno ispred njega).

Nova pravila odlučivat će o mnogo toga, vozači će na startu voziti bolid težak 840 kilograma, a u cilj će ulaziti s praznim spremnikom, odnosno bit će 220 kilograma lakši. Kao da na put krenete terencem, a na cilju izađete iz smarta.

Svi će voziti 'na nož'

– Tu će biti problema, trebat će znati kontrolirati vozilo. Svi će voziti na nož, u prvoj utrci trošit će se više goriva, svi će pokušati uliti što manje kako bi bili lakši, a moguće je da neki i stanu pred ciljem ili posljednje krugove odvoze jako sporo kako ne bi ostali bez benzina. Pazite, ti bolidi troše preko 70 litara na 100 kilometara – kaže Jergović.

Nove momčadi ove godine neće ponoviti iznenađenje lanjskog debitanta Brawn GP-a. Četiri prvaka, četiri sjajne momčadi i šest vozača koji konkuriraju za naslov. Tako je na papiru. A na stazi? Uključite televizore u nedjelju oko 13 sati...

Komentara 3

MY
mycropht
22:54 13.03.2010.

U ovogodišnjoj trci za najvećom plaćom Schumi je već pobijedio.

OB
-obrisani-
20:24 13.03.2010.

Nakon pauziranja 3g sedmo startno je odlično. Ja ga osobno nisam očekivao ni u prvih deset. Teže je vraćati formu nego započinjati novu karijeru.

JO
josip11
00:11 14.03.2010.

Schumacher je po meni drugi vozac u povijesti..odmah iza Senne i razumljivo je da toliko zarađuje...nije on kriv sto ga sponzori toliko vole....i pametan je..svatko bi se za te novce vratio, pogotovo ako ima motiva, dobar bolid i ako je još spreman na dobre rezultate....Schumi kralj...ako nista...bar ce Formula 1 bit gledanija ove godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije