Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUSTALI OD ŽALBE

Schumacher se pomirio s FIA-inom kaznom

Michael Schumacher
AFP
27.05.2010.
u 16:00

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Michael Schumacher prihvatio je kaznu koju je dobio nakon VN Monaka i pozdravio je odluku FIA-e o dopuni pravila vezanih uz boravak sigurnosnog automobila na stazi.

Nijemac je, podsjetimo, kažnjen jer je u zadnjem zavoju prije cilja, netom nakon što se sa staze povukao sigurnosni automobil, pretekao Ferrarijeva vozača Fernanda Alonsa.

Prema pravilima, međutim, nije dozvoljeno pretjecati ako utrka završava pod sigurnosnim autom tako da je Schumacheru dodano 20 sekundi na ostvareno vrijeme zbog čega je sa šestog mjesta pao na 12.

Nakon takve odluke sudaca na VN Monaka protestirali su iz redova Schumacherove momčadi Mercedes GP-a kako njihov vozač nije prekršio pravila te su se pojavile brojne kontroverze oko te odluka, zbog čega su iz FIA-e odlučili pravilnik vezan uz boravak i odlazak sigurnosnog automobila na stazi.

- Nema smisla osvrtati se na prošle incidente. Ali činjenica je da sam ja dobro shvatio situaciju. Također je činjenica da su u FIA-i shvatili da moraju nešto promijeniti i popraviti i to je dobro. Za mene je bilo sve jasno, dobio sam odobrenje momčadi da mogu pretjecati, da je sigurnosno vozilo otišlo sa staze i zato sam se odlučio na takav potez – rekao je 41-godišnji Schumacher, čija je momčad na kraju odustala od službene žalbe iako je tvrdila da su nakon odlaska sigurnosnog auta bila uključena svjetla za dopuštanje pretjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije