Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA STAZI U JEREZU

Schumacher odradio prvi vozački trening

Michael Schumacher
Reuters
12.01.2010.
u 13:32

Sedmerostruki svjetski prvak i povratnik za upravljač bolida Formule 1, Nijemac Michael Schumacher (41), započeo je lov na nove uspjehe treningom na španjolskoj stazi Jerez.

Privatno testiranje koje je odobrila Međunarodna automobilistička federacija (FIA), a koje će trajati od utorka do četvrtka, Schumacher obavlja u Supernovinu bolidu iz serije GP2. U utorak ujutro, između 9.50 i 12 sati, odvozio je uz prekide 38 krugova.

Statistički najuspješniji vozač u povijesti ovog sporta (91 pobjeda ukupno u karijeri), koji je pet naslova svjetskog prvaka osvojio vozeći za Ferrari, a dva nastupajući za Benetton, odlučio se na povratak u Svjetsko prvenstvo F1 za upravljačem Mercedes GP-a.

Momčad koja je prošle sezone nosila naziv Brawn GP i osvojila konstruktorsku krunu, službenu će prezentaciju novog bolida, prema pisanju Bilda, imati krajem siječnja u muzeju Mercedes-Benza u Unterturkheimu.

Schumacher neće voziti u prvom krugu testiranja u Valenciji, već bi prvi put u novi bolid trebao sjesti u drugoj rundi testiranja koja počinje 10. veljače u Jerezu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije