Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sreća spasila Barrichella

Schumacher je spor i opasan, vrijeme mu je da ode u mirovinu

'Mercedes Formula One driver Michael Schumacher of Germany drives his car during the third practice session for the Hungarian F1 Grand Prix at the Hungaroring circuit near Budapest July 31, 2010.  REU
'MAX ROSSI'
03.08.2010.
u 10:27

Deveti u poretku vozača nakon povratka nije bio na podiju. Najbolji rezultat su četvrta mjesta u Barceloni i Istanbulu.

Vrijeme je za mlađe, Schumacher si to ovoga ljeta mora priznati. Put bi ga mogao navesti i u Istru, gdje ljetuje u okolici Motovuna, pa uz tartufe i malvaziju ipak shvati da je postao tek čunj za pretjecanje. Dakako, prije nego što zauvijek ode u povijest, ne treba skriviti nečiju smrt na stazi.

– Sretan sam što sam još uvijek ovdje s vama. Ako on želi otići u raj prije mene, otvoren mu je put, ali ja ne želim. To što mi je napravio u nedjelju na Hungaroringu, najopasnije je u cijeloj mojoj karijeri, zid je bio na svega milimetar od kotača – žalio se veteran Rubens Barrichello.

Schumacher mu se nije ispričao.

– Vidio sam vrlo rano da će ići s unutrašnje strane, ali nisam se želio samo pomaknuti, čuvao sam putanju. Mjesta je imao koliko hoće za proći – branio se Schumacher, ne precizirajući točno kuda je to njegov bivši suvozač iz Ferrarija trebao proći. U raj? Nije prvi put da je Schumi namjerno ugrožavao živote, potresne priče imaju Hill, Villeneuve, Coulthard, nešto za reći ima čak i njegov brat Ralf. Znali smo da je neugodan i prgav vozač, no povući se treba zato što je – spor. Šoferira u društvu anonimaca, poput Liuzzija ili Buemija, čija lica ne biste prepoznali da ih sretnete u lokalnoj trgovini.

– Radi se o sedmerostrukom prvaku koji je točno znao što radi. Bili su na startnoj ravnini, u retrovizoru je mogao vidjeti 200 metara iza sebe što se događa. Trebao bi otići k okulistu, a FIA bi mu trebala oduzeti licenciju – kaže bivši vozač Alex Wurz.

– Bolid nije skrojen po njegovoj mjeri – tako će Jean Todt boraveći u Zagrebu objasniti njegov povratnički fijasko.

Ne odgovara ni kada ga pretječu, ponaša se kao razmaženi dječačić iako je u petom desetljeću. Na povratak su ga nagovorili kako bi bio maskota, nije krucijalno da se popne na postolje. To je uloga koju Schumi mora znati igrati, bez opasnosti za druge. Glumio je već u filmovima, poput Asterixa i Obelixa, ima iskustva.

Komentara 12

MM
m.maric44
22:06 03.08.2010.

Tko navija za Schumachera nije navijač nego budala. Vozi kao da je jučer počeo, kreten.

OB
-obrisani-
11:37 03.08.2010.

Nije se trebao ni vracat.... Ali ,gramzljivost se nikad ne isplati....Samo da jos zbog njega smrtno ne nastrada...

ZA
zagivg
21:54 20.08.2010.

nisam nikad bio za njega nemogu mu oprostit što je pio šampanjac i slavio kad je poginuo veliki senna al od kada se vratio nekako mi je drag pa nek vozi ak ga to veseli a i gušt ga je proć za cijeli krug

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije