Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA

Savršeni stroj melje s tri i pol pogotka po utakmici

Miroslav Klose
AFP
16.05.2012.
u 09:31

Deset pobjeda u kvalifikacijama niz je koji žele nastaviti i u završnici, a prvi je izazov Portugal

Sedam medalja s europskih prvenstava i 11 sa svjetskih, impresivna je kolekcija koja Njemačku gura na vrh ljestvice najuspješnijih reprezentacija. Naravno, već u Poljskoj i Ukrajini žele povećati popis, a sve manje od zlata teško bi ih zadovoljilo. U finalu priželjkuju Španjolsku da joj se osvete za poraz otprije četiri godine. Izbornik Löw ponosan je na izvedbu svoje momčadi tijekom kvalifikacija. U deset utakmica ostvareno je jednako toliko pobjeda, uz gotovo tri i pol pogotka po susretu! No Löw je i te kako i oprezan:

– To ne mora ništa značiti ako u završnici ne učinite veliku stvar. Navijači pamte samo titule! – kaže 52-godišnji njemački stručnjak.

Löw samopouzdanje gradi i na odličnoj formi svojih igrača. Kroz kvalifikacije su se nametnuli napadačkom igrom. U osam od deset utakmica postigli su tri i više golova, a najraspoloženiji strijelac s devet golova bio je Miroslav Klose, dok je tri manje postigao Mario Gomez. Ovaj dvojac i na Euru bi trebao biti udarna napadačka snaga elfa. Odmah iza njih svoje mjesto zauzet će dvojac iz madridskog Reala, Mesut Özil i Sami Khedira. U dvije godine pod Mourinhovom trenerskom rukom Özil i Khedira izrasli su u vrhunske veznjake. Mjesta će morati pronaći i za ljubimca Nijemaca Bastiana Schweinsteigera. Njemačka slovi za najvećeg favorita Eura. Samo da joj se opet ne dogodi – Španjolska!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije