Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik saveza

Savićević: Regionalnu je ligu nemoguće igrati

'20.11.2012., Split - U hotelu Le Meridien Lav odrzava se 33. simpozij europskih nogometnih trenera. Ivica Osim i Dejan Savicevic. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
20.11.2012.
u 19:30

IZMIŠLJOTINA Sigurnosni je aspekt najvažniji. Pa kome treba da na svakog navijača bude jedan policajac.

Dejan Savićević jedan je od najzanimljivijih sudionika europskog trenerskog kongresa u Splitu. Puno je onih koji s njim žele prozboriti riječ, dvije, javiti mu se... A Savićević ima vremena za sve.

– Dozna se za neke nove detalje vezane uz nogomet. Baš je lijepo doći na ovakav skup. Seminar je odlično organiziran – rekao je Savićević.

Predsjednik je nogometnog saveza Crne Gore i zadovoljan je kako njegova reprezentacija stoji u kvalifikacijama za SP. Trenutačno je prva, ispred Engleske. Smatra da će se Hrvatska i Belgija boriti za prvo mjesto u našoj skupini, a Srbiji daje male šanse.

– Hrvatska je napravila veliki posao, baš kao i Belgija pobjedom u Beogradu. Srbija se može uključiti samo ako pobijedi u Zagrebu, što će biti teško – rekao je Savićević.

Nedavno se pojavila informacija da je u Crnoj Gori održan sastanak o Balkanskoj ligi.

– To je neka budala izmislila, nepotrebno napravila frku. Bilo je puno poziva iz Beograda i Zagreba, no tema je sastanka bilo nešto sasvim drugo. Nije bitna tema, ali sigurno je da priče o Balkanskoj ili regionalnoj ligi nije bilo.

A kako gleda na regionalnu ligu? Ta liga ima puno zagovornika, ali i protivnika.

– Ta liga nije moguća, jer najprije mora imati svrhu postojanja i igranja. Sigurnosni aspekt je najvažniji, a njega se ne može ispuniti. Kome to treba da se igra da bi se igralo, a da na svakog navijača bude po jedan policajac – rekao je Savićević.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede.

Komentara 3

DO
dominix
21:53 20.11.2012.

Regionalna liga moze uspijeti tu bi bilo kvalitetnog nogometa U toj ligi po meni zbog nogometa bi trebali igrati predstavnici Slovenije BiH Crne Gore Kosova Albanije i Hrvatske iz svake drzave po tri predstavnika prvih deset ostaje u ligi agi a ostali razigravaju s protivnicima i domace lige.Srba kao sto ste primijetili u ovoj ligi nebi bilo jeli svaka tekma protiv njihovih klubova bila bi utakmica visokog rizika,njihov ulazak u ligu bi isto uvijetovao da se ispricaju prvo svima za ono sto su napravili na ovim prostorima. Druga regionalna liga gdije bi isto bilo dobrog nogometa sastojala bi se iz sledecih drzava Rumunija Bugarska Makedonija Srbija.

DU
Deleted user
08:58 21.11.2012.

Dok god ljudi ne počnu shvaćati sport kao zabavu i prestiž ne treba nam regionalna liga.Isto tako da bi to postigli Balkancima treba uvesti najstrože kazne za svaki oblik huliganstva da civiliziran svijet može uživati u tekmi.-)

Avatar EU Srbin
EU Srbin
23:39 22.11.2012.

kosarkaska liga nije doprinjela razvoju kosarke na balkanu, cak nazaduju sve zemlje, ukljucujuci i srbiju koja se jos neko vrijeme otimala ali i ona polako nestaje, nema vise mladih nada kao nekada, sport zamire. sto bi sa fudbalom bilo drugacije, plus primitivnija publika, huligani, politika, samo bi bilo problema a nikakve koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije