Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Mišković za VL:

Torcida me razočarala... Čime sam zaslužio da mi prekriže glavu na transparentu?

29.08.2013., stadion Mercedes-Benz Arena, Stuttgart, Njemacka - Uzvratna utakmica doigravanja Europske lige, VfB Stuttgart - HNK Rijeka. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
05.12.2014.
u 19:15

– Ne znam čime sam to zaslužio i što sam to loše napravio Hajduku ili njegovim navijačima, osim stabilne i jake Rijeke – kaže Mišković

Predsjednik Rijeke i dopredsjednik HNS-a Damir Mišković javio nam se iz Mozambika i progovorio o aktualnom stanju u hrvatskom nogometu te o subotnjem derbiju Dinamo – Rijeka.

Kako komentirate odsutnost predsjednika Šukera u kriznim trenucima hrvatskog nogometa?

– HNS je u svojim priopćenjima u nekoliko navrata izrazio stajalište prema trenutačnim događanjima u hrvatskom nogometu. U HNS-u ne radi samo jedan čovjek nego čitav niz zaposlenika, koji djeluju i sigurno ne čekaju s pronalascima rješenja. Kada predsjednik dođe, i on će napraviti svoj dio posla. Prisutnost ili odsutnost predsjednika HNS-a nije glavna tema i tu se ne nalazi razlog ni rješenje problema. Temelj je za rješavanje problema uspostava zdravog dijaloga svih aktera. Siguran sam da se samo zdravim dijalogom mogu donijeti pozitivne promjene. Ako me pitate za neodigranu utakmicu Dinamo – Hajduk, smatram da se ona trebala odigrati.

Kako gledate na zahtjev Hajduka za ostavke čelnih ljudi Saveza i biste li bili spremni sudjelovati u razgovorima vodstva HNS-a s čelnicima Hajduka?

– Uvijek sam otvoren za dijalog, ne samo s čelnicima Hajduka nego bilo kojeg kluba, pa i sporta, što sam svojim djelovanjem otkada sam u hrvatskom nogometu nekoliko puta dokazao.

Smatrate li se dijelom odgovornim za krizu u nogometu, je li vas iznenadilo što je Torcida u svome prosvjedu prozvala i vas svrstavajući vas uz Mamića i Šukera kao krivce za loše stanje u nogometu?

– Otkada sam došao u Hrvatsku, odnosno otkad se bavim sportom i nogometom, nailazim samo na poštovanje okoline, i u Udruzi prvoligaša, u HNS-u i u kontaktu sa svima koje susrećem u natjecanjima u kojima Rijeka sudjeluje. Osnovni je cilj našeg poslovanja promicanje sporta i nogometa, uživanje u pobjedama, ali i zajedništvo u porazima, zajedništvo sa svojim suradnicima, građanima Rijeke i cijele Hrvatske. Nisam došao u sport baviti se stvarima koje sa sportom nemaju veze, već s ljepotom sporta. Ne smatram se krivim jer Rijeka sigurno nije ničim pridonijela sadašnjem stanju u hrvatskom nogometu. Mi smo okrenuti travnjaku i onom što se događa na tribinama Kantride. Nas u subotu čeka derbi u Maksimiru, sljedeći tjedan idemo u Sevillu pokušati napraviti još jedno iznenađenje u Europi. U Rijeci se živi nogomet i za nogomet. I zato moram priznati da sam bio neugodno iznenađen kada sam vidio prekrižene glave, ne znam čime sam to zaslužio i što sam to loše napravio Hajduku ili njegovim navijačima, osim stabilne i jake Rijeke. No čini mi se da je upravo to prozivanje, i na takav način, kod navijača Rijeke izazvalo skepsu i sumnju. Svi moramo za boljitak hrvatskog nogometa djelovati u skladu s propisima i zakonima, ma kakvi oni trenutačno bili – dobri ili loši. Pa nama u Rijeci najviše je stalo da hrvatski nogomet djeluje unutar propisa, i zbog naših navijača, ali i privatnog kapitala koji ulažemo u klub. Svaki privatni kapital traži čiste odnose i jasnu zakonsku regulativu. A jesu li zakoni dobri ili nisu, o tome svakako treba razgovarati kao i o tome kako možemo zajedno predlagati rješenja za promjene – svi za istim stolom i otvorenog dijaloga. Dok se dijalog ne bude zasnivao na pronalasku pozitivnih rješenja, a ne samo i isključivo na zahtjevima da se detektiraju glavni krivci, govorimo o apstraktnim temama – istaknuo je Damir Mišković.

>> Respektiramo Rijeku, ali imamo bolje igrače!

>> 'Bude li potrebe, uklizat ću prijatelju Kramariću, nema milosti u subotu'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije