Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Sauber potvrdio Sutila i Gutierreza

Esteban Gutierrez
Foto: Reuters (Ilustracija)
21.12.2013.
u 11:37

Caterham trenutno nema niti jednog potvrđenog vozača. Charles Pic, koji je ove godine vozio za njih, kaže kako nije siguran za svoje mjesto u momčadi za sljedeću sezonu, a tvrdi da je Van Der Garde u mnogo boljoj financijskoj situaciji.

Sauber je potvrdio konačnu vozačku postavu za iduću sezonu. Esteban Gutierrez bit će kolega već ranije predstavljenom Adrianu Sutilu.

Podsjetimo, Gutierrez je svoj prvi test u Sauberu odradio još 2009. godine, a 2013. je bio prvi vozač uz Nicu Hulkenberga. Sa 16. pozicijom u konačnom poretku službeno je najbolje plasirani debitant.

- Sretan sam što mogu nastaviti voziti za Sauber. Radio sam blisko s ekipom i to mi je pomoglo da učim i razvijam se. Ovo je naša četvrta zajednička godina, ali druga u ulozi trkaćeg vozača.

- Tehnički izazovi u 2014. će biti ogromni. Prema tome, mislim da će još veću ulogu igrati činjenica da poznajem ljude unutar ekipe. Dat ću sve od sebe da se još poboljšam i pomognem momčadi na najbolji mogući način - izjavio je Gutierrez.

Picu nesigurno mjesto u Caterhamu

Još je ostalo nešto više od mjesec dana do prvih predsezonskih testiranja, a  Caterham trenutno nema niti jednog potvrđenog vozača. Charles Pic, koji je ove godine vozio za njih, kaže kako nije siguran za svoje mjesto u momčadi za sljedeću sezonu, a tvrdi da je Van Der Garde u mnogo boljoj financijskoj situaciji.

- Situacija je neizvjesna jer male momčadi čekaju odluke većih. Volio bih ostati u Caterhamu, ali u Formuli 1 nikad ne možete biti sigurni. Kako se sezona bližila kraju, moglo se vidjeti da u Caterhamu nisu bili problem vozači, već financije. No, ipak sam optimist. Caterhamu i meni je potrebna stabilnost.”

S druge strane, Kamui Kobayashi, koji je krajem 2012. izgubio mjesto na gridu, očito još uvijek traži momčad. Prošle godine mu “izgon” iz Formule 1 nije dobro sjeo, te se Japanac svim silama želi vratiti u nju. Jučer je viđen u Caterhamovoj tvornici u Velikoj Britaniji, što nužno ne mora ništa značiti, ali mogućnost povratka zasigurno postoji.

Više pročitajte na www.gp1.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije