Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO U Maksimir je došao 18-godišnji makedonski napadač

Saško Pandev potpisao

11.10.2005.
u 17:08

ZAGREB - Odluka je bila ekspresna, u nedjelju je Saško Pandev odigrao provjernu utakmicu za Dinamo u Mariboru, a već u utorak u podne osamnaestogodišnji Makedonac potpisao je petogodišnji ugovor za plave. Očito su stručnjaci iz Maksimira prepoznali nadarenost.

Pandev je dobio dres s brojem 21, nosili su ga Igor Cvitanović i Boštjan Cesar. Obvezujuće.
- Uvjeti za potpis slični su onima koje nudimo igračima iz naše škole. Saško će biti korektno plaćen i imat će priliku nametnuti se - izvijestio je Dinamov direktor Damir Vrbanović.
Uvjeti su, naravno, ostali poslovnom tajnom. Kao i broj pogodaka koji je mladi nogometaš (još može igrati za juniore) postigao za svoju Belasicu.  Rečeno je: "Puno". Momak je inače u seniorskom pogonu zaigrao sa 16 ljeta, najmlađi je makedonski nogometaš koji je postigao pogodak u prvoligaškom društvu.

Zašto baš u Dinamo? Odgovorio je predsjednik Belasice Vančo Takovski:
- Mi smo klub bez sponzora, živimo od prodaje igrača. Saškova brata Gorana prodao sam Interu, danas je u Laziju. Saško je dragulj kojeg valja brzo izbrusiti, menadžer Stanko Tulić izabrao je Dinamo.

Mladi nogometaš nije mnogo pričao, bila je to igračka klasika u ovakvim prigodama:
- Sretan sam što ću nositi Dinamov dres i uvjeren sam da ću opravdati trenerovo povjerenje i navijačka očekivanja. Znam da je Dinamo najbolji u Hrvatskoj i da ima najbolje navijače. Inače, najviše mi odgovara uloga polušpice.
 Planirani nastup Dinamova novaka u Velikoj Gorici otpao je zbog ozljede, uspomene iz Maribora.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije