Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud prihvatio argumente

Šarapovoj smanjena kazna, na teniski teren vraća se u travnju

Marija Šarapova
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.10.2016.
u 15:29

Međunarodna teniska federacija u lipnju je suspendirala Šarapovu zbog toga što se koristila nedopuštenim stimulativnim sredstvom meldonijem

Mariji Šarapovoj smanjena je kazna te se na teren može vratiti već 26. travnja sljedeće godine. Sud za sportsku arbitražu smanjio je kaznu ruskoj tenisačici s dvije godine na 15 mjeseci.

Međunarodna teniska federacija u lipnju je suspendirala Šarapovu zbog toga što se koristila nedopuštenim stimulativnim sredstvom meldonijem. Taj se stimulans od početka ove godine našao na popisu zabranjenih sredstava.

Marija Šarapova priznala je uzimanje meldonija, a pravdala se kako nije znala da je na popisu zabranjenih sredstava. Ruska tenisačica žalila se i tražila smanjenje kazne.

Sud za sportsku arbitražu djelomično je prihvatio njezine argumente te se Ruskinja može pripremati za povratak.

Meldonij upotrebljavaju kao lijek ljudi koji imaju poteškoća s dijabetesom i srčane tegobe.

"Kada sam doznala za suspenziju, bio je to jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, a ovo je jedan od najsretnijih dana jer se tenisu mogu vratiti u travnju. Nadam se da će ITF i teniske antidopinške udruge proučiti što rade drugi savezi tako da nijedan drugi tenisač ne mora proći ono što sam ja prošla", objavila je Šarapova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije