Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Sarajevo se radovalo u Grčkoj, a Mainz šokantno ispao

sarajevo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.08.2014.
u 23:45

Haris Duljević i Nemanja Bilbija junaci su Sarajeva, koje je u Ateni odigralo odličnu utakmicu i prošlo dalje.

Malo je tko vjerovao da Sarajevo nakon poraza na Koševu 2:1 u Ateni može napraviti čudo i izbaciti Atromitos. Ali nogomet je čudesan upravo zbog preokreta, a bordo momčad je u Ateni nakon velike borbe u 120 minuta slavila 3:1 i izborila četvrto pretkolo Europske lige, piše Goal.

Sarajevo je od prve minute bila bolja ekipa, a nagrada je stigla u 24. minuti kada se Haris Duljević sjurio s lijeve strane i onda pucao s 15 metara. Lopta se odbila od braniča Atromitosa i prevarila domaćeg vratara za vodstvo bordo momčadi.

Nakon vodstva Sarajevo je krenulo po drugi gol, a priliku su imali u 32. minuti, ali je Okić nakon sjajne povratne lopte Duljevića pucao preko gola.

U nastavku preslika prvog poluvremena. Bordo momčad bila je bolja, međutim rezultat se nije mijenjao do 81. minute kada je Cimirot prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, gdje je bio Bilbija i pospremio loptu u mrežu za 2:0. Bio je to rezultat koji je vodio Sarajevo u 4. pretkolo, međutim u 86. minuti Grci su se vratili u igru preko Tavlaridisa.

Kako se rezultat više nije mijenjao do kraja utakmice, momčadi su otišle u produžetak, a za novu erupciju oduševljenja na klupi Sarajeva u posljednjim trenucima prvog produžetka se pobrinuo Bilbija, koji je ovog puta zabio na asistenciju Stojčeva.

Taj je gol potpuno presjekao Grke, za koje više nije bilo povratka u utakmica, pa je Sarajevo dobilo svoje mjesto na sutrašnjem ždrijebu u Nyonu u 13 sati.

Inače, danas je diljem Europe odigrao 29 uzvratnih utakmica 3. pretkola Europske lige, a najveće iznenađenje ispadanje je Mainza. Nijemci su na noge grčkom Asterasu stigli s minimalnih 1:0, međutim danas su izgubili 3:1 te se tako oprostili od Europe, piše Goal.

Problema je imao i Hull City, koji je nakon 0:0 u prvoj utakmici protiv Trencina, kod kuće gubio od 2. minute. Izjednačili su u 27. minuti preko Elmohamadyja, a pobjedu i prolaz im je tek u 80. minuti donio Aluko.

Ostatak društva iz liga petice nije imao problema. Lyon je i u uzvratu bio bolji od Mlade Boleslav, slavili su Francuzi 2:1. Torino je bio uvjerljiv protiv švedskog Brommapojkarna, danas je završilo 4:0 u korist Talijana.

Iznenađenje nije dozvolio ni Real Sociedad, koji je nakon domaće 2:0 pobjede, slavio i kod Aberdeena 3:2.

Sve rezultate uzvratnih susreta 3. pretkola Europske lige možete pogledati ovdje.

>>Partizan prijeti Rijeci, Hajduku i Splitu

>>Tudor: Ovo je bilo veličanstveno! Pokrivač: Moji me nisu ozbiljno shvatili

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije