Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALA BEZ NAGRADE

Sandra: Što još trebam postići da budem najbolja?!

Sandra Handžek (1)
Sanjin Strukic/PIXSELL
14.10.2013.
u 10:27

– Ne znam kakvo je stanje s ozljedama jer nisam trenirala. Znam samo da će se o mojem zdravstvenom stanju i dalje brinuti Stanislav Peharec iz Pule – kaže Sandra.

Sandra Perković, aktualna europska, svjetska i olimpijska pobjednica u bacanju diska, još jednom bila je starterica na Večernjakovu maratonu.

– Već imam dosta iskustva s pucanjem iz pištolja koji označava start. Ali, još nisam u fazi da pucam okolo. Nije mi se nitko baš toliko zamjerio, ha-ha!

Odmor je završen?

– Je. Jučer je bio posljednji dan i od danas kreću lagani treninzi. Za početak ostajem u Zagrebu, a poslije ću u svoju staru bazu, u Medulin. Doduše, ne znam još u koji hotel jer se onaj u kojem stalno odsjedam renovira za sljedeću sezonu. Ali, hvala Bogu u Medulinu ima puno hotela – istaknula je Sandra.

Kako je s ozljedama koje su vas mučile prošle sezone?

– Ne znam jer nisam trenirala. Znam samo da će se o mojem zdravstvenom stanju i dalje brinuti Stanislav Peharec iz Pule.

U nemogućim uvjetima

Hoćete li nastupiti na zimskom bacačkom EP-u u ožujku sljedeće godine?  

– Ne znam, ne bih htjela reći da nastupam pa onda da ispadne nešto drugo.

Bez obzira na dominaciju u disku, nije bila ni među prve tri u izboru za najbolju europsku atletičarku.

– Očekivano. Bacači nikad neće biti izabrani za najbolje. Zaista ne znam što bih trebala napraviti da budem izabrana! Osvojila sam sve što se moglo osvojiti. Čak sam putovala u nemogućim uvjetima s natjecanja na natjecanje samo da skupim što više bodova za svjetsku rang-ljestvicu.

Dakle, ne očekujete ništa ni od svjetskog izbora za najbolju atletičarku?

– Ne, ne opterećujem se tim europskim i svjetskim izborima, mene više brine hoću li biti najbolja u Hrvatskoj.

Tu je konkurencija dosta oštra, primjerice Tina Mihelić, svjetska prvakinja u jedrenju. A kad je riječ o zagrebačkom maratonu, jedna joj je stvar zasmetala:

Krivi su i treneri

– Mislim da nije u redu da su se na startu utrke građana pojavili profesionalni atletičari i atletičarke samo da bi uzeli novčanu nagradu od 5000 kuna. To nije u redu prema građanima koji trče rekreativno i sad su se našli odjednom među profesionalcima koji treniraju šest sati dnevno. Tu su krivi i treneri koji su dopustili nastup svojim pulenima. Zamislite da se na Trgu održi natjecanje građana u bacanju diska, a onda se pojavim ja i uzmem im lovu – zaključila je Sandra.

>> Hejnova je najbolja atletičarka po izboru IAAF-a, Sandra 'izvisila'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije