Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
L. STUBLIĆ GLEDATELJ

Sandra Perković starter Večernjakova maratona

maraton
Goran Stanzl/PIXSELL
12.10.2013.
u 23:09

Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će po 3000 eura, dok će pobjednici polumaratona odnijeti po 800 eura

Točno u deset sati s Trga bana Jelačića krenut će 22. Večernjakov maraton. Nažalost, ni ove godine se na startu neće naći najbolja hrvatska maratonka Lisa Stublić pa ćemo na hrvatsku pobjedu u toj prestižnoj utrci čekati i dalje. Posljednja hrvatska pobjednica bila je Slavica Brčić, točno prije dvadeset godina.

Lisa Stublić bit će gošća na maratonu, kao i Sandra Perković, europska, svjetska i olimpijska pobjednica u bacanju diska. Sandra će označiti start utrke. Trasa je ostala ista kao i prijašnjih nekoliko godina, a trčat će se kroz strogi centar grada (Ilicom, Vlaškom, Maksimirskom, te Avenijom Dubrava).

Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će po 3000 eura, dok će pobjednici polumaratona odnijeti po 800 eura. Kako bi privukli što više hrvatskih maratonaca, organizatori su osigurali novčane nagrade za pet najboljih.

Gradonačelnik Milan Bandić obećao je i novčane nagrade za najbolje u  utrci građana, no u toj utrci teško da će pobijediti netko tko se samo rekreativno bavi trčanjem jer su među prijavljenima na pet kilometara ozbiljni atletičari i atletičarke na duge staze poput agramerke Mateje Matošević.

Ove godine na startu maratona neće biti lanjski pobjednici – Srpkinja Ana Subotić i Kenijac Wycliffe Kipkokir Biwot.

Neće biti ni rekordera staze, Kenijke Lucie 
Kimani (2:34,55) i Đure Kodže iz Bosne i Hercegovine (2:16.45).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije