Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački miting

Sandra Perković: Ne zanimaju me male stvari...

'04.08.2012., Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Bacanje diska, Sandra Perkovic osvojila je zlato. Photo: Damir Sencar/PIXSELL/POOL '
Foto: 'Damir Sencar/PIXSELL/POOL'
1/3
04.09.2012.
u 09:00

- Veći mi je motiv baciti 70 metara na natjecanju nego na treningu. Volim dobru atmosferu na stadionu

Na današnjem zagrebačkom atletskom mitingu nastupit će ukupno 22 osvajača medalja s nedavno završenih Olimpijskih igara u Londonu, od čega devet zlatnih. U desetak disciplina bit će ozbiljno ugroženi rekordi mitinga. Posebno će zanimljiva biti nadmetanja u bacanju muške kugle (Hoffa, Majewski, Whiting) i muškog kladiva (Pars, Kozmus),ženskog dalja (Klišina, Proctor), muške utrke na 100 m (Bailey, Collins, Frater, Spearmon), memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara s preponama (Richardson, Oliver), te ženske utrke na 100 m (Jeter, Bailey) i 200 m (Felix, Fedorova).

Ipak, najveća pažnja bit će usmjerena na ženski disk gdje s velikim nestrpljenjem očekujemo nastup Sandre Perković koja je ove sezone osvojila olimpijsko i europsko zlato, te je bila pobjednica Dijamantne lige. U cijeloj sezoni imala je samo jedan poraz, na mitingu u Parizu.

Otvorilo se nebo i zemlja

– Jako sam se radovala tom nastupu, ali kada je počelo natjecanje, počela je padati jaka kiša, kao da se otvorilo nebo i zemlja. Krug je bio sklizak i nisam se snašla. Za mene je drugo mjesto poraz. Zanimaju me samo prva mjesta. S malim stvarima ne želim se zadovoljavati – istaknula je Sandra.

Ove sezone nije joj se ostvarila još samo jedna želja.

– Želim baciti disk prvi put u životu dalje od 70 metara. Bude li dobro vrijeme, malo vjetra i uz, naravno, dobru atmosferu na domaćem stadionu, možda se ta želja i ostvari – rekla je Sandra.

Možda je na treningu već bacila disk više od 70 metara.

– Ne, na treningu sam najduže bacila disk oko 68 metara. Veći mi je motiv baciti 70 metara na natjecanju nego na treningu. Volim dobru atmosferu na stadionu – rekla je Sandra, a onda se ponovno vratila na poraz u Parizu.

Pariz pokvario statistiku

– Šteta, to drugo mjesto malo mi je pokvarilo statistiku ove sezone. No, dobro je da se poraz dogodio prije Olimpijskih igara, tako da nisam u London došla opuštena – istaknula je Sandra.

Kako nema Blanke Vlašić, osim Sandre na ovogodišnjem mitingu nemamo jakih hrvatskih aduta. Ali imamo atletičare koji računaju na dobar plasman, poput Ivana Horvata, svjetskog juniorskog doprvaka, u skoku s motkom, te Nedžada Mulabegovića u bacanju kugle.

– Nakon Londona otišao sam malo na odmor, tako da ne očekujem nekakav spektakularni hitac. O osobnom rekordu i ne razmišljam, a bit će dobro ako prebacim dvadeset metara. Što se tiče konkurencije, Hoffa i Majewski jedini mogu u ovom trenutku preko 21 metra i između njih dvojice treba tražiti pobjednika – rekao je Nedžad Mulabegović.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije