Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
73. izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića

Sandra juri 11. pobjedu, želi baciti najboji hitac sezone

Sandra Perković po deseti put slavila na Hanžeku
Igor Kralj/PIXSELL
10.09.2023.
u 18:23

U svakoj disciplini imat ćemo i domaćeg atletičara ili atletičarku i to je najbolji poziv da se mladi nastave baviti atletikom

Nakon skoka u dalj na Trgu bana Jelačića i bacanja kugle kod zagrebačkih fontana, danas će se na stadionu Mladosti uz Savu održati glavni dio 73. Memorijala Borisa Hanžekovića. Riječ je o atletskom mitingu zlatne Kontinentalne serije. Dan uoči mitinga pred medije su izašle neke od najvećih zvijezda svjetske atletike koje su Zagreb ukalkulirale u svoj bogati program u kojem je ove sezone bilo i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Došlo je 240 atletičara iz 40 zemalja, a među njima 15 osvajača medalja iz Budimpešte i 40 finalista.

Kina m je pomogla

– Deset pobjeda je iza mene, jedna od najdražih mi je ona od lani. Konkurencija je opasna, skoro sve finalistice na SP-u osim Valarie Allman. Dobro će biti vrijeme, toplo, imamo novi krug na Mladosti koji smo dobili nakon nevremena koje je pogodilo Zagreb i nadam se da ćemo to obilježiti najboljim rezultatom ove sezone. Imam još finale Dijamantne lige u Eugeneu gdje ću se za pobjedu sigurno nadmetati protiv Allman. Lani sam je na tom stadionu pobijedila, na Svjetskom prvenstvu. Nastup u Zagrebu bit će vjetar u leđa jer vodim u Dijamantnoj ligi, ali pravila su takva da tko osvoji posljednje natjecanje, osvaja i trofej. A ja vjerujem da će u Eugeneu biti rekord sezone. Kina mi je pomogla jer sam bila jako tužna nakon Budimpešte. Iako smo letjeli preko 30 sati, vratila sam se svježa u Zagreb. Moja forma je bila top u Budimpešti, ozljeda je sanirana, ali moramo biti oprezni da se ne vrati. Zato će odmor nakon Eugenea dobro doći. Sljedeće sezone na OI u Parizu treba naplatiti dugove iz Tokija. To je neki cilj koji sam si postavila – rekla je Sandra, dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska i najveća domaća atletska zvijezda koja već 16. put nastupa na mitingu.

– Čula sam da je ostalo još malo ulaznica za današnji miting. Naravno da bih voljela da stadion bude pun. Ne samo zbog mene, ima tu još puno naših atletičara i atletičarki kojima treba podrška. Ponavljam, moja želja je da u Zagrebu bacim najbolji rezultat sezone. Dakle, disk mora poletjeti preko 67,33 metra. Trenutačno imam peti najduži hitac sezone, rezultat preko 67,45 gura me na četvrto mjesto – dodala je Sandra.

Marcell Jacobs, olimpijski pobjednik na 100 metara, očekuje u Zagrebu svoju najbolju utrku sezone koju je obilježio oporavak od ozljede.

– Osjećam se bolje, ali nije laka sezona jer imao sam puno problema i ozljeda. Pokušat ću ostvariti svoj najbolji rezultat sezone, a rekord mitinga koji je postavio Bolt jako je visok. Imam u glavi 10.00, to je norma za Olimpijske igre, ali pokušat ću naći najbolje od sebe, a ne samo misliti na vrijeme. Sljedeća godina je najvažnija, najvažnije mi je ostati zdrav. Ja sam olimpijski pobjednik i želim to ponovo ostvariti u Parizu. Uz to imamo sljedeće godine i Europsko prvenstvo u Rimu, a to je za mene posebno, jer je tamo gdje živim – istaknuo je Jacobs.

Osvrnuo se i na velikog suparnika Ferdinanda Omanyalu.

– Jako cijenim njegov pristup, došao mi je u bolnicu i podržao me je kada je bilo teško. Mi smo rivali, ali smo i ljudi prije svega.

Cilj – ispod 10 sekundi

Ferdinand Omanyala, afrički rekorder na 100 metara, finalist sa SP-a u Budimpešti, potvrdio je isto i dodao:

– Drugi put sam u Zagrebu, lani sam bio treći. Želim vratiti sve za tretman koji sam dobio u Zagrebu. Trenirao sam da budem dobar cijelu sezonu, i nakon SP-a. Svaki miting ima cilj da sprinteri idu ispod 10 sekundi.

 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije