Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREĆA U MALIM STVARIMA

San Marino ostvario povijesni uspjeh u kvalifikacijama ze Euro. Evo što su oduševljeno slavili

Euro 2024 Qualifier - Group H - San Marino v Finland
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/3
21.11.2023.
u 15:35

U svojoj je povijesti reprezentacija San Marina igrala 194 puta i pobijedila samo jednom, u prijateljskoj utakmici protiv Lihtenštajna 2004. godine, a najveće im je postignuće remi s Turskom 1993.

Reprezentacija San Marina kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. okončala je s deset poraza u deset utakmica. Obzirom da je uvjerljivo najslabija reprezentacija na Fifinoj ljestvici takav rezultat nimalo ne začuđuje. Ipak, oni su također uspjeli postići povijesni uspjeh.

Dapače, nije riječ o negativnom rekordu. U posljednje tri kvalifikacijske utakmice u nizu San Marino je postigao po jedan gol, što im do sada nikad nije uspjelo. Od Danske su izgubili sa svega 1:2, a od Kazahstana s 1:3. Na kraju su ugostili Finsku i upisali još jedan pogodak.

GALERIJA 'Vatreni' dominantno došli do važne pobjede (2:0) i na korak do Eura! Debi Baturine i Pašalića

Euro 2024 Qualifier - Group H - San Marino v Finland
1/48

Finci su sve do 97. minuti vodili s 2:0. Za San Marino je tada, na samome kraju utakmice, dosuđen penal. Berardi je pucao i zabio na veliku radost svih u reprezentaciji. Igrači, izbornik i navijači bili su oduševljeni.

VEZANI ČLANCI:

Kvalifikacije za Euro su za San Marino završile gol razlikom 3:31. U svojoj je povijesti reprezentacija San Marina igrala 194 puta i pobijedila samo jednom, u prijateljskoj utakmici protiv Lihtenštajna 2004. godine. Najveći im je uspjeh remi protiv Turske 1993. godine, jedan od osam neriješenih rezultata.

VIDEO Masovna tučnjava u hrvatskoj ligi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije