Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet

Samo nas pobjeda ili remi Italije spašavaju od neizvjesnosti dokvalifikacija

Hrvatska - Bugarska
Foto: Pixsell
1/5
10.10.2015.
u 23:50

Ako Hrvatska pobijedi Maltu u posljednjem kolu, a Italija kod kuće savlada Norvežane ili pak bude neodlučen rezultat, bit ćemo drugi u skupini.

Kako sve Hrvatska može izboriti nastup na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj? Uoči posljednjeg kola kvalifikacija jasno je da naša reprezentacija ne ovisi samo o sebi.

Najlakši put, dakle izravno, bio bi s drugog mjesta u skupini budući da nam je prvo, na kojem je trenutno Italija sa 21 bodom, nedohvatljivo. Hrvatska ima 17 bodova, a drugoplasirana Norveška 19.

Ako Hrvatska pobijedi Maltu u posljednjem kolu, a Italija kod kuće savlada Norvežane ili pak bude neodlučen rezultat, bit ćemo drugi u skupini.

Drugi način da izravno dohvatimo Euro je da budemo najbolja u poretku trećeplasiranih momčadi. No, to nam igra još samo u teoriji.

Prva u poretku trenutno je Mađarska (15 bodova), a Hrvatska je druga (14) i više je ne može prestići budući da se eventualni bodovi osvojeni protiv Malte neće računati jer je ona posljednja u našoj skupini. No, za nas je dobro to što će Mađari u posljednjem kolu ići na pobjedu kako bi dohvatili drugo mjesto u skupini. Pokušat će do velikih bodova stići na neugodnom gostovanju u Grčkoj

Kad bi Mađari bili drugi, onda Rumunji iz njihove skupine ne bi smjeli svladati Ovčje Otoke u gostima jer bi time bili bolji od nas. Tako je ipak teško da ćemo biti najbolja treća vrsta. 

Uz to još je cijeli niz otvorenih kombinacija u raspletu za najbolje 3. mjesto.

Najteži put za Hrvatsku bio bi da igra dodatne kvalifikacije što bi značilo da u posljednjem kolu nismo pobijedili Maltu ili je Norveška slavila u Italiji ili pak nismo završili kao najbolja reprezentacija u poretku trećeplasiranih.

A koji su mogući raspleti u ostalim skupinama pročitajte na portalu Goal.com 

>>Hrvatska potopila Bugarsku u Čačićevom debiju na praznom Maksimiru

>>Čačić: Ponosan sam, ovakva je pobjeda dostojna naše kvalitete

Komentara 35

DU
Deleted user
00:11 11.10.2015.

I na slici se vidi koliko je pokisla Hrvatska. Ipak, i mokra, ponižena, neuspješno uništena, makar pod mokrim nebom - kad već nemamo Irsku toplinu domoljublja - dečki su na terenu pokazali da su punooooo bolji od svojih navijača. SvakaSvaka čast hrv. repki

JU
juma
00:47 11.10.2015.

Mislim kako se prvo trebamo pripremiti za Maltu, pobijediti i zadrzati pozitivno ozracje, pa tek onda misliti na eventualne dodatne kvalifikacije.

DU
Deleted user
00:05 11.10.2015.

CITAT: "Samo nas pobjeda ili remi Italije spašavaju od neizvjesnosti dokvalifikacija" ....................................................................................................................... Hrvatsku spašava samo hrvatsko zajedničko srce a ne oportunizam i sitni interesi sitnidžija. Da je ovako prošao bojkot u Saboru kad se glasovalo od samostalnosti Hrvatske sad bibi nam bojkotaši sudili i sastavljali domoljubni zdrastveni karton. Kad se pogađaš budi ciganin, ali kad se pogodiš budi čovjek. Zar se nismo pogodili oko Hrvatske i čemu ciganjenje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije