Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava legija stranaca

Samo jedan Moldavac igrao je za Sheriff u Tirani s Dinamom!

Nogomet
22.07.2010.
u 08:29

U sastavu su bila po trojica Brazilaca i Srbina, najbolji je dojam ostavio Vladimir Volkov, a kapetan je Gruzijac Tarhnišvili (39).

Moldavska legija stranaca izdržala je gotovo sve stihijske nalete tiranskog Dinama, napustili su nogometaši Sheriffa Albaniju s minimalnim porazom (0:1) i u 3. pretkolu Lige prvaka sučelit će se s našim osramoćenim Dinamom.

Kakav je Sheriff? Slabiji u odnosu na lani, prodao je šest najboljih igrača. Od 14 igrača koji su igrali u Tirani, samo je jedan bio Moldavac (Vitalij Bulat)! U sastavu su bila po trojica Brazilaca (Nadson, Franca, Fred) i Srbina (Branković, Adamović, Volkov), te po jedan Bugarin (Stojanov), Slovenac (Samardžić), Bošnjak (Vranješ), Crnogorac (Nikolić), Gruzijac (Tarhnišvili), Rus (Erohin) i Senegalac (Diedhiou)!

Prosjek godina prvih 11 je 24,9, a dodamo li trojicu pričuva, pola godine su mlađi. No, prosjek bi bio daleko ispod 24 godine da nema kapetana, gruzijskog srednjeg braniča Tarhnišvilija, koji će 25. kolovoza navršiti čak 39 godina!

Spoznaja da moldavski prvak nije uputio nijedan udarac u okvir suparničkih vrata dovoljno govori o prilično suzdržanom nastupu Sheriffa u Tirani. Prekidi su mu lošija strana, Dinamo je i u Tiraspolu i u Tirani zabio na identičan način - udarcima glavom nakon kornera.

Najviše je u tiranskih 90 minuta pokazao 24-godišnji Srbin Vladimir Volkov. U Sheriffovoj 4-2-3-1 formaciji, počeo je na lijevoj strani u ofenzivnom dijelu veznog reda, u nastavku je preseljen na desni bok i mučio je domaće braniče. No, Volkov nije top-klasa...

Općenito, nismo primijetili nekog klasnog igrača i najveću će opasnost našem Dinamu predstavljati - Dinamo! Nitko, naime, ne zna kako će plavi izgledati u Tiraspolu! Sigurno je tek da bi izdanje iz Nove Gorice donijelo još veću sramotu. Jer, Sheriff je znatno ozbiljnija i profesionalnija momčad od Kopra.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
Crvendać2
10:29 22.07.2010.

Mamic je pravi tvrdoglavi Hercegovac koji nece priznati gresku i krenuti drugim putem.Iz aviona je vidljivo da je Dinamo limitirana momcad sa max dometom HL.Ovi igraci naprosto ne mogu vise a pogotovu zbog juznoamerickog manjana mentaliteta ugrozavaju cak i razvoj Hrvatskih talenata.Mamicu prebaci se na Njemacku drugu ligu i kupuj igrace a ne od srpskih menedzera po juznojamerici.U dinamu se mora mjenjati mentalitet i igraci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije