Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utakmica za milijarde gledatelja

Samo da se ne ponovi SP 2006., pražnjenje s Brazilom pa – kući

Hrvatska - Australija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
12.06.2014.
u 12:11

Nismo bili pravi protiv Japana, još manje protiv ne baš posebno jake Australije. No, ostali smo bez pobjeda, a dobili smo zrakoplovne karte za odlazak kući

Prema nekim procjenama, oko dvije milijarde ljudi gledat će današnje otvaranje Svjetskog prvenstva. Veću čast naša reprezentacija nije mogla dobiti i, otkako su izvučene skupine, priča se uglavnom samo o tome. O otvaranju, o domaćinu, o časti...

Nadamo se da Niko Kovač nije upao u tu priču, da je Hrvatsku spremio za sve tri utakmice, a ne samo za peterostruke svjetske prvake.

Uostalom, i sam je iskusio 2006. godine sudar s Brazilom. Igrali smo dobro, uglavnom smo zaustavili Brazil, ali Kakin projektil bio je dovoljan. Brazil u pripremnim utakmicama nije blistao, ali ih je dobio, ima individualnu kvalitetu koja može riješiti utakmicu. Slično je bilo i te 2006. Samo, mi ne smijemo biti isti, bez obzira na rezultat ovog za nas veličanstvenog otvaranja, moramo biti spremni za Kamerun i Meksiko, da nam se ne dogodi pražnjenje kakvo nam se dogodilo nakon Brazila prije osam godina.

Nismo bili pravi protiv Japana, još manje protiv ne baš posebno jake Australije. No, ostali smo bez pobjeda, a dobili smo zrakoplovne karte za odlazak kući.

Valjda je to bila dobra škola, koliko god je ponavljanje majka mudrosti, sad nam ponavljanje Njemačke ne bi trebalo.

>>J. Jerković: Rakitić, Modrić i Kovačić bolji su vezni od brazilskih

>>Ups! Fifa objavila rezultat utakmice Hrvatske i Brazila

Komentara 4

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:02 12.06.2014.

Dao Bog i Sveti Ante da pobijedimo i usrećimo ovaj narod nakon rekonstrukcije vlade

ZI
ZICKLER
12:51 12.06.2014.

Što se tiče te usporedbe svi govore da je onaj Brazil bio bolji. Ja mislim suprotno da je on bio precjenjen . Treba se samo sjetiti kako je 2002 postao prvak ( nije igrao protiv niti jedne jake reprezentacije osim Engleske i Njemačke koji tada baš i nisu bile u nekoj formi , a uživao je i obilnu sudačku pomoć sjetimo se tekme protiv Belgije i Turske) a ovaj je dosta velika nepoznanica. Mislim da ne smijemo precjeniti Brazil , ali slažem se da su veće opasnosti Meksiko i Camerun . Dakle ne smijemo precijniti Brazil kao tada , a još manje podcjeniti ostale suparnike jer siguran sam da svi tako mislimo da je ova skupina teža nego ona 2006 i stoga oprez.

TT
trpimir.trpimir
13:43 12.06.2014.

Gledao sam utakmicu Brazila protiv Srbije i nisu me oduševili. Srbija je pokazala kako treba ući u igru sa Brazilom. Moje je mišljenje da mi u utakmicu moramo ući sa puno opreza jer Brazil je domaćin i mora ući otvoreno jer im igra samo pobjeda. Mi ne trebamo precijeniti igru Brazila, nama su primarne utakmice sa Kamerunom i Meksikom gdje se traži drugi putnik za naredni krug. Slažem se sa da nam pražnjenje na ovoj utakmici nije potrebno, a dali smo nešto naučili iz 2006 god pokazat će večerašnja utakmica. Grupa je izuzetno jaka i svaka slaba utakmica je čekiranje zrakoplovnih karata za povratak kući, što se nadam neće dogoditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije