Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SPREMAN SAM!'

Sammir više nije arogantan: Ponuda će biti odem li na SP

Sammir
Foto: UES/Pixsell
20.05.2014.
u 15:48

– Želim ići u Brazil, spreman sam za SP! U srijedu imamo okupljanje pa ćemo vidjeti što će biti – kaže Sammir.

Hrvatski Brazilac Sammir bio je presretan nakon malog madridskog derbija u kojemu je u posljednjoj sekundi izborio jedanaesterac za pobjedu. Ušao je u 84. minuti, imao dobro dodavanje, a u 91. minuti u kontri se našao oči u oči s protivničkim vratarom koji ga je srušio pa dobio žuti karton. Rumunjski suigrač Marica realizirao je penal i donio Getafeu pobjedu 2:1 na gostovanju kod Rayo Vallecana u posljednjem kolu španjolskog prvenstva.

Zadovoljan sam kako sam igrao – bile su prve Sammirove riječi nakon izlaska iz svlačionice.

– Trener mi je priopćio prije utakmice da će igrati s dva napadača, čime sam sve do pred kraj ostao na klupi, što sam ja prihvatio. Sretan sam zbog ulaska, ali prije svega načina na koji sam iskoristio minute.

Na mobitelu je razgovarao s menadžerom Božom Sliškovićem.

Iz Dinama nitko nije zvao

Getafeu je bio dovoljan i bod za ostanak u ligi, no pobjeda pred 8500 gledatelja u radničkoj četvrti Vallecas, na jugoistoku Madrida, ima posebno značenje. Utakmice Getafea i Raya vječna su borba za treću poziciju u gradu, a iako kvalitetom daleko zaostaju za najvećim derbijem Reala i Atlética, pršte borbenošću.

Rayo, koji je već prije osigurao ostanak u ligi, nastojao je pobijediti i gurnuti plave iz južnog predgrađa u drugu ligu. U tom bi slučaju i Sammir, drugi igrač prema visini plaće, vjerojatno morao naći novi klub. Prije tjedan dana vlasnik Getafea Ángel Torres rekao je Večernjem listu:

– Zadovoljan sam Sammirom. Koncentriran je i dobro radi, no tko će ostati u klubu ovisi o tome hoćemo li iduće godine igrati prvu ligu.

Getafe je igrao nervozno s puno prekršaja, a tijekom tvrde utakmice bilo je žestokih okršaja i naguravanja koji su umalo prerasli u tučnjavu na centru igrališta nakon sučeva zvižduka.

Trener Cosmin Contra (38), koji je prije dva mjeseca sjeo na klupu Getafea, dodaje:

– Sammir sigurno ostaje ovdje iduće sezone. Dobro radi, još nije fizički spreman za čitavu utakmicu, no napreduje. Sammir je u osam utakmica odigrao 269 minuta, uglavnom ulazeći na 20-ak minuta.

– Najbolje sam odigrao protiv Barcelone. Ukupno sam zadovoljan svime u Getafeu, odlično se osjećam i dobro napredujem, suigrači su me sjajno primili.

Otkad je otišao iz Dinama, nestala je arogancija. Predan je treninzima.

– Mogu odigrati čitavu utakmicu.

S izbornikom Nikom Kovačem još nije razgovarao, no zadovoljan je što se nalazi na širem popisu.

Želim ići u Brazil, spreman sam za SP! U srijedu imamo okupljanje pa ćemo vidjeti što će biti.

Novinar španjolskog sportskog lista Marca, koji prati Getafe, nakon susreta je komentirao:

– Potezi protiv Raya podsjetili su me na njegove najbolje utakmice iz Dinama. Očito je da fizički još nije spreman, da igra hodajući, no kvalitetniji je od ostalih. Jednim potezom može promijeniti situaciju.

Sammir dodaje:

– U Dinamu sam puno toga naučio, sada sam puno iskusniji i zadovoljniji.

Derbi protiv Hajduka nije gledao, no putem interneta prati rezultate. Iz zagrebačkog kluba nitko mu se nije javio. U Madridu se povremeno čuje s Lukom Modrićem.

Klinci već nose njegov dres

– Svime sam zadovoljan. Puno mi ljudi čestita na pokazanoj igri.

Jedan dječak na tribini imao je njegov dres. Potencijalni hrvatski reprezentativac otrčao je zajedno sa suigračima prema tribini na kojoj je bilo oko 2000 njihovih pristaša slaveći ostanak u ligi. Predsjednik Torres nije primio ponudu nekog kluba za njega, no Sammir napominje:

– Odem li na SP, sigurno će biti ozbiljnih ponuda...

>> Evo što je Sammir poručio nakon Kovačeva poziva za SP u Brazilu!

>> Sammir: 
Sve mi je krenulo kad sam otišao 
iz Dinama

Komentara 2

Avatar glagol
glagol
17:00 20.05.2014.

A odkad je ovaj alkoholičar pozvan u reprenzetaciju ja je više ne pratim...

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
18:00 20.05.2014.

Nije Sammir nikakav alkos; on je samo nasao uspjesan nacin kako se maknuti iz zabokrecine i kandzi celnog bolesnika iz Maksimira. Usput je, medju ostalima, nazilgu i naivne novinare riblje pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije