Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand Chess Toura

Šahovski prvak Magnus Carlsen opet dolazi u Zagreb i nastavlja lijepu tradiciju

Na otvorenju šahovskog turnira Andrej Plenković odigrao je partiju šaha  s Magnus Carlsenom
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
04.07.2023.
u 07:31

Za hrvatski šah značajno je da je novu priliku za afirmaciju dobio i naš najbolji velemajstor Ivan Šarić.

U zagrebačkome hotelu „Westin“ sutra se svečano otvara, a preksutra počinje elitni međunarodni turnir Grand Chess Toura na kojem će sudjelovati vodeći svjetski velemajstori predvođeni bivšim svjetskim prvacima Magnusom Carlsenom i Viswanathanom Anandom

Nakon klasičnog turnira u Bukureštu (Superbet Chess Classic) i kombiniranog turnira s ubrzanim i brzopoteznim tempom u Varšavi (Superbet Rapid&Blitz), zagrebačka priredba (Super United Rapid&Blitz Croatia) treća je u ovogodišnjoj seriji Grand Chess Toura koji je nastao zahvaljujući nastojanjima legendarnog svjetskog prvaka Garija Kasparova.

Uz Carlsena i Ananda nastupit će i posljednji izazivač svjetskog prvaka Ian Nepomnjašči, prošlogodišnji pobjednik Grand Chess Toura naturalizirani Francuz Alireza Firouzja, Amerikanac Fabiano Caruana, Poljak Jan-Krzysztof Duda, Richard Rapport koji stiže s rumunjskom putovnicom, sjajni Indijac Dommaraju Gukesh i Rumunj Constantin Lupulescu.

Za hrvatski šah značajno je da je novu priliku za afirmaciju dobio i naš najbolji velemajstor Ivan Šarić.

U prva tri dana bit će odigran turnir od devet kola ubrzanim tempom (25 minuta za cijelu partiju i dodatak od 10 sekundi nakon svakog poteza) na kojem će pobjeda donositi dva, a remi jedan bod. Nakon toga, slijedit će dvokružni brzopotezni turnir u tempu od pet minuta za cijelu partiju i dodatak od dvije sekunde poslije svakog poteza, pri čemu će pobjeda donositi jedan bod, a remi pola boda.

Pobjednik turnira i dobitnik prve nagrade od 40 tisuća dolara bit će igrač s najvećim zbrojem osvojenih bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije