Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA RIM

Safina zaustavljena u drugom kolu, lagan start za Venus

Dinara Safina
AFP
04.05.2010.
u 16:40

Rumunjska 20-godišnja tenisačica Alexandra Dulgheru napravila je dosad najveće iznenađenje 2. kola WTA turnira u Rimu pobjedivši treću treću igračicu svijeta i braniteljicu naslova Dinaru Safinu.

Slavila je 43. tenisačica WTA ljestvice nad Ruskinjom sa 6:4, 6:7(5), 6:1 nakon dva sata i 40 minuta igre i tako došla do prve pobjede u njihovom prvom međusobnom meču.

Za Safinu je ovo bio drugi nastup na nekom turniru poslije tromjesečne pauze uvjetovane ozljedom leđa, a na prvom je proteklog tjedna zaustavljena u četvrtfinalu WTA turnira u Stuttgartu od Izraelke Shahar Peer.

U četvrtfinalu će protivnica Dulgheru biti Ruskinja Nadežda Petrova koja je sa 6:4, 6:4 savladala Slovenku Katarinu Srebotnik.

Švicarska tenisačica Patty Schnyder je u ponedjeljak kasno navečer spasila tri vezane meč-lopte protiv Gisele Dulko u 1. kolu jakog zemljanog WTA turnira u Rimu.

Venus lagano startala

No, sutradan joj nije bilo spasa protiv četvrte igračice na svijetu i četvrte nositeljice, Amerikanke Venus Williams. Starija sestra Williams je pobijedila 6:2, 6:2 i tako suvereno startala na europskoj zemljanoj turneji.

Sasvim blizu ispadanja je bila Izraelka Shahar Peer koja je prošlog tjedna igrala polufinale na WTA turniru u Stuttgartu. Gubila je 6:2, 5:2 od sve bolje Slovenke Polone Hercog. No, u drugom je setu Peer nanizala pet gemova, a potom jednostavno dobila treći set.

Dan ispadanja za slovenske tenisačice je upotpunila Katarina Srebotnik koja nije imala prevelike šanse protiv Ruskinje Nadije Petrove.

Jelena Janković je morala igrati tri seta protiv Amerikanke Bethanie Mattek-Sands, ali pobjeda u niti jednom momentu nije bila upitna.

WTA Rim, 2. kolo:

Dulgheru – Safina (3) 6:4, 6:7(5), 6:1

Petrova (14) - Srebotnik 6:4, 6:4

Peer (16) - Hercog 2:6, 7:5, 6:3

Janković (7) - Mattek-Sands 6:3, 3:6, 6:1

A. Radwanska (8) - Vinci 6:1, 6:0

V. Williams (4) - Schnyder 6:2, 6:2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije