Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP 2026.

SAD, Kanada i Meksiko zajednički žele prvo prvenstvo s 48 reprezentacija

Trofej SP
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
16.03.2018.
u 16:45

Čak 17 gradova SAD-a želi domaćinstvo, među kojima su najveći New York, Los Angeles i Washington, iz Kanade su se prijavila tri grada Toronto, Montreal i Edmonton, a iz Meksika glavni grad Mexico City, Monterrey i Guadalajara.

SAD, Kanada i Meksiko istakli su zajedničku kandidaturu za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2026. godine, a čak 23 grada izrazila su želju da budu jedni od organizatora. 

Čak 17 gradova SAD-a želi domaćinstvo, među kojima su najveći New York, Los Angeles i Washington, iz Kanade su se prijavila tri grada Toronto, Montreal i Edmonton, a iz Meksika glavni grad Mexico City, Monterrey i Guadalajara. 

Svjetsko prvenstvo 2026. godine bit će prvo na kojem će sudjelovati 48 reprezentacija i igrat će se 80 utakmica, a,  ukoliko bude prihvaćena zajednička kandidatura, 60 mečeva će se igrati u SAD-u te po 10 u Kanadi i Meksiku. Konačnu odluku o domaćinu SP 2026. FIFA će donijeti na kongresu 13. lipnja, a osim ove tri zemlje kandidaturu je istaknuo i Maroko.

Sve tri zemlje imaju iskustva s organizacijom svjetskih prvenstava. SAD je bio domaćin svjetskog prvenstva 1994. godine i to je bilo SP s najvećom posjećenošću stadiona. Meksiko je jedina zemlja koja je dva puta bila domaćin svjetskog nogometnog prvenstva - 1970. i 1986. godine - a Kanada je 2015. organizirala svjetsko žensko nogometno prvenstvo. 

Ključne riječi

Komentara 1

BB
bbboriginal1968
18:07 16.03.2018.

S obzirom da situacija u Meksiku nije blistava sto se tice sigurnosti u cijeloj zemlji ova kanditatura nece proci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije