Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas protiv Olmove Furije

Sad je svima jasno zašto je 12 igrača Dinama 
u reprezentaciji U-17!

28.10.2014., Zagreb - Mladi igrac GNK Dinamo Davor Lovren, Nikola Moro, Josip Brekalo.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
12.05.2015.
u 12:36

Dinamovi kadeti uvjerljiviji su u odnosu na Hajduk od prve momčadi, imaju 43 boda više

Kad je mladi izbornik reprezentacije do 17 godina Dario Bašić suvereno prošao kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a nerijetko se dogodilo da u tim utakmicama od 11 igrača bude devet, pa i deset igrača Dinama, bilo je onih koji su se digli na noge.

Nazvali su tu reprezentaciju privatnom, Dinamovom. Kao i kad je Bašić objavio popis igrača koje je poveo u Bugarsku na Europsko prvenstvo, a na njemu je bilo 12 igrača Dinama.

Trebaju igrati najbolji

– U ostalim reprezentacijama, od one U14 i u svima starijima to nije slučaj, tamo je od tri do šest igrača Dinama, a u nekima ima više igrača Hajduka. I to pokazuje da nije bila nikakva želja ni namjera gurati igrače jednog kluba. No, ovi su dečki svjetski prvaci, ova je reprezentacija specifična – kazao je tehnički direktor reprezentacija Romeo Jozak.

Nakon prve dvije utakmice na Euru sad bi trebalo biti jasno zašto je tako, dečki su utakmicu prije kraja igranja u skupini pobjedama nad Bugarskom i Austrijom osigurali četvrtfinale.

K tome, ako nekome nije jasno zašto je toliki broj igrača Dinama u reprezentaciji, trebao bi pogledati tablicu prve kadetske lige u kojoj igraju.

Ti su klinci možda najnadarenija generacija u povijesti Dinama. U 27 odigranih utakmica prvenstva imaju svih 27 pobjeda, uz nevjerojatnu razliku postignutih i primljenih pogodaka, 92:12. Drugoplasirana Lokomotiva zaostaje 29 bodova (s utakmicom manje), a ta su djeca u odnosu na Hajduk još uvjerljivija nego prva momčad. Imaju 42 boda više od Splićana koji, doduše, imaju utakmicu manje.

I tko bi onda trebao biti u reprezentaciji? Najbolji ili bi se pak igrači trebali birati po nekom ključu? Naravno da u nacionalnoj vrsti trebaju igrati najbolji, a to što je velika većina iz jednog kluba uopće ne bi trebao biti problem. Pred tom vrstom danas je posljednja utakmica u skupini, Bašićevi dečki igraju protiv Španjolske. Za koju igra još jedan igrač Dinama, Dani Olmo.

Još jedan iz Dinama

– Bit će zanimljivo igrati protiv njega, on im je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač. Ali, nisu naši Brekalo i Lovren ništa lošiji. Bit će posla za našu obranu s Olmom, ali imat će problema i njihova obrana s našima. Malo ćemo "miksati", imamo tri igrača s kartonima pa ćemo ih čuvati, ipak nam je važnija utakmica četvrtfinala, a red je da dobiju priliku i dečki koji su dosad manje igrali – kazao je Jozak.

Prvi cilj je ispunjen, na redu je drugi.

– Svi koji su ovdje u Bugarskoj imaju i drugi cilj – plasman na Svjetsko prvenstvo (ovih šest ide na SP, nap. a.). I mi se potiho tome nadamo, napravili smo jedan korak, ali ne smijemo se zavaravati, još smo daleko od toga – dodao je Jozak.

Nakon Španjolske slijedi četvrtfinale, naši se križaju sa skupinom u kojoj su Njemačka, Belgija, Češka i Slovenija.

– Dosad smo bili pravi, izgledali kao momčad i, budemo li takvi, svejedno je na koga ćemo. Nikome s nama neće biti lako, no ni nama neće biti lagan nijedan suparnik – zaključio je Jozak.

>>Brat Dejana Lovrena mladim nogometašima osigurao četvrtfinale Europskog prvenstva!

Komentara 12

DI
dinamojavolim1
12:49 12.05.2015.

hvala roberte na ovom clanku,napokon se netko sjetio to napisati

LI
Lik123
13:10 12.05.2015.

I praktički nema komentara. Ali kad se reve i zgraža zakaj je većina iz Dinama, onda je sve puno pametnjakovića koji imaju nekaj pametno za reć.

HR
HrvatSlavonac
16:43 12.05.2015.

@Mars.+ hvala na upute u greške. kad te nitko ne upozori, nikada i naučitš. jeli točno ovako? By the way... nikada u HR nisam živio, ali se trudim na hrvatskom jeziku komunicirati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije